YGS soruları öğrencileri terletti

YGS soruları öğrencileri terletti

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdi.

 Sınava katılan öğrencilerden bazıları matematik ve sosyal bilimler soruları karşısında zorlandığından, zamanın yetmediğinden yakındı.

YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınav merkezinde gerçekleştirildi. 160 dakika süren 2 milyon 7 bin 685 kişi katıldı. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gelecek mücadelesi için sınava giden öğrencilerden Anıl Güngör, beklediğinden daha iyi geçtiğini belirterek, “Sınav öncesinde sınav vardı da sınavda kalmadı bir şey. Hedefim özel bir üniversitede hukuk okumak. Başkent Hukuk olursa çok iyi olur.” dedi.

Üniversite adaylarından Efe Seyitoğlu "Sosyalde zorlandım, yetiştiremedim. Zaman kaybı oldu. Tarihi yapabildim sadece. Sayısalda bazı oyalayıcı sorular vardı." değerlendirmesinde bulundu.

"SORULARIN YAYINLANMAMASINA ŞAŞIRDIM"

Bir diğer öğrenci de matematik sorularının zor olduğunu belirterek, “Zaman yetti, artırdım bile. Matematik zordu. Türkçe kolaydı.” ifadesini kullandı. ÖSYM’nin soruları yayınlamayacağının hatırlatılması üzerine, “Ben beklemiyordum, öyle bir şey. Şaşırdım. Eve gidip televizyondan izliyorduk. Şimdi olmayacak. Bakalım.” demekle yetindi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.