YGS Giriş Yerleri Açıklandı mı? (2017)

YGS Giriş Yerleri Açıklandı mı? (2017)

Yükseköğretime Geçiş Sınavı, kısa adı ile YGS için geri sayım sürüyor. Milyonlarca Üniversite Adayı, iyi bir Üniversite Eğitimi alabilmek için YGS 2017'de ter dökecek. Sınav ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri ise 2017 YGS Giriş Yerleri...

İyi bir Üniversite Eğitimi için ilk basamak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın 2017 yılı için yapılacağı tarih giderek yaklaşıyor. Milyonlarca Lise son sınıf öğrencisi ve lise mezunu YGS Adayı, 2017 YGS için hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Geceli gündüzlü çalışan YGS adayları, 2017 YGS Başvurularını da geçtiğimiz haftalarda tamamladı. Başvuruların ardından en çok merak edilen konu ise 2017 YGS Giriş Yerleri ne zaman açıklanacak? YGS 2017 Giriş Yerleri açıklandı mı? 2017 YGS Sınav Giriş Yerleri ne zaman açıklanır? gibi sorular olmuş durumda.

2017 YGS, 2 Yıllık Üniversite okumak isteyenler için tek, 4 yıllık Üniversite okumak isteyenler için ilk sınav olacak. Bu sınavdan geçer bir not alanlar bir sonraki Üniversite sınavı olan LYS'ye girmeye hak kazanacak.

Sınav tarihi yaklaşırken, adaylar sınava gireceği yeri de öğrenmek istiyor. Pek çok YGS 2017 adayı, sınava gireceği okul ve sıraya sınavdan önce gidip bakarak, sınav günü olası gecikmelerin önüne geçebiliyor.

2017 YGS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ÖSYM tarafından 13 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan 2017 YGS'nin giriş yerleri henüz açıklanmış durumda değil. 2017 YGS Sınav Giriş Yerleri, Sınav Giriş Belgesi ile beraber çıkacak. Sınav Giriş Belgesi'nin üstünde adayın sınava gireceği yerin adres, salon ve sıra bilgisi verilecektir.

Geçtiğimiz yıl ÖSYM, YGS Giriş Yerleri'ni sınava 10 gün kala açıklamıştı. Bu sene de benzer bir tablo oluşması bekleniyor. Yani sınavın giriş yerleri muhtemelen 2 veya 3 Mart tarihinde açıklanacak. Fakat bu 1-2 gün geri veya ileri tarihe çekilebilir.

2017 YGS Sınav Giriş Belgesi vey 2017 YGS Giriş Yerleri açıklanınca, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi'nden duyurulacak. Adaylar T.C. Kimlik Numarası ve aday şifreleri ile 2017 YGS Giriş Yerleri'ni öğrenebilir.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.