Yezidilerin şantiyedeki yaşam mücadelesi

Yezidilerin şantiyedeki yaşam mücadelesi

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçan yaklaşık 500 Yezidi, Viranşehir Belediyesine ait şantiye alanında yaşam mücadelesi veriyor.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçan Yezidilerden bir bölümü Viranşehir ilçesine geliyor. İlçede sayıları yaklaşık 3 bini bulan Yezidiler, akrabalarının yanı sıra taziyeevi ile atıl durumdaki boş binalara yerleşiyor.
 
Silopi'den otobüslerle Viranşehir'e gelen yaklaşık 500 Yezidi, belediyenin Şırnak Mahallesi'ndeki şantiye bahçesine sığındı. Beraberinde getirdikleri eşyalarla açık alanda kalan aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu misafirler, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.
 
Yezidiler Derneği Başkan Yardımcısı Nuri Benzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki Yezidi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
 
Misafirlerin yardıma ihtiyacı olduğunu anlatan Benzer, "IŞİD'in saldırılarından kaçan yaklaşık 500 kişiyi belediyenin şantiyesine yerleştirdik. Bu insanların kalacağı yer yok ve açık alanda yaşıyorlar. Hükümetten bu konuya el atmasını istiyoruz" dedi. 
 
Yezidi Gevre Kato ise Türkiye'ye zor şartlarda geldiklerini anlattı.
 
Türkiye'ye ulaşabilmek için günlerce yürüdüklerini dile getiren Kato, ölüm korkusu nedeniyle bütün eşyalarını ülkelerinde bıraktıklarını vurguladı. 
 
Çok sayıda Yezidinin yolda hayatını kaybettiğini aktaran Kato, "Çocuklarımızı alıp kaçmak zorunda kaldık. Buradaki akrabalarımıza sığındık ancak evleri uygun olmadığı için şantiyeye geçtik. Açık havada kalıyoruz ama kışın bu şekilde yaşayamayız. Türk halkından destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.