Yetimlerin yüzü güldü

Yetimlerin yüzü güldü

İsrail’in saldırıları sonucu anne ya da babaları şehit olan Gazzeli çocukların yüzünü Türkiyeli hayırseverler güldürdü.

Duyarlı insanların sahip çıktığı Gazzeli çocuklara verilen yetim maaşının dağıtımı bir şölene dönüştü. Cansuyu Derneği’nin her ay Gazze’de düzenlediği program ile binlerce yetime yetim maaşı veriliyor.
 
***
Cansuyu Yardımlaşma Derneği, yetim yüreklere sahip çıkmaya devam ediyor.   Cansuyu'nun 'Yetim' ve 'Kardeş Aile'  projeleri yeryüzündeki bütün yetimlerini hedefliyor. Son İsrail saldırıları ile binlercesi daha şehit olan Gazzeli çocuklara ise Cansuyu özellikle yardım elini uzatıyor. Cansuyu’nun Gazze’de yaptırdığı devasa Yetim Merkezi’ndeki maaş dağıtımı adeta bir şölene dönüştü.  Maaşlarını alan yetimler Türkiye’ye ve hayırseverlere teşekkürlerini gönderdi.
 
YETİM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ
 
Cansuyu Derneği’nin Gazze’de yaptırdığı yetim merkezinde düzenlenen yetim maaşı teslimine gelen binlerce çocuk ve ailesi neşeli anlara sebep oldular. Her şeye rağmen çocukluklarını yaşayan Gazzeli minikler Yetim Merkezinde eğlendiler, tiyatro gösterilerini izlediler ve söylenen şarkılara eşlik ettiler. Cansuyu’nun Gazze’de yaptırdığı Yetim Merkezi 600 çocuğa ev sahipliği yapıyor. İçerisinde eğitim merkezleri, sağlık merkezi, oyun salonu, yüzme havuzu, yeşil alanlar, çok amaçlı salon, antrenman sahası, bilgisayar odaları, kütüphane ve rehabilitasyon merkezi de bulunan yetim merkezi halen faal olarak çalışmakta.
 
90 LİRAYA BİR YETİME SAHİP ÇIKABİLİRSİNİZ
 
Türkiye'deki hayırseverlerin hayata tutunmaya çalışan yetimlere uzatacakları yardım eli Cansuyu aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Cansuyu, projenin sürekli takipçisi oluyor. Bir yetimin bir aylık bütün ihtiyaçları 90 lira karşılığında karşılanabiliyor.  Projeye destek vermek isteyen hayırseverlerin asgari 6 ay bu yardımı yapma zorunluluğu bulunuyor. Altı ay yardım yapmaya gücü olmayanların yaptıkları yardımlar da bir havuzda toplanarak 6'şar aylık yardım yapılacak şekilde yetimlere ulaştırılıyor.  Projenin detaylarında ise yetimlerin bütün bilgileri hayırseverlere ulaştırılıyor. Cansuyu'nun hazırladığı kapsamlı formda; yetimin yaşı, ailesi, kardeş sayısı, eğitim durumu, kimlik bilgileri, velisi ile ilgili bilgiler ve fotoğrafı yer alıyor. Böylelikle hayırseverlerin yardım eli uzattıkları yetimi yakından tanıma fırsatı buluyorlar.
 
ŞİFA HASTANESİNİN YEMEKLERİNİ CANSUYU KARŞILIYOR
 
www.cansuyu.org.tr internet sitesinden, Cansuyu Genel Merkezi ve 22 şubesi aracılığı ile yetimlere sahip çıkılabilir. İrtibat için 0312 285 20 03 numaralı telefon kullanılabilir.  Diğer taraftan Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nin yemek teminini de üstleniyor. Her gün bütün hastalara, hasta yakınlarına ve çalışanlara yemek ikramı Cansuyu tarafından yapılıyor.  Türkiyeli hayırseverlerin destekleri ile yapılan bu yardım ise Filistin Medyasında sık sık yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.