Yetimlerin yüzü güldü

Yetimlerin yüzü güldü

HH ekibi, Ramazan öncesinde Kenya'ya çıkarma yaptı.

Ekip ilk etapta, yaşları 1 ile 15 arasında değişen Dahahabu Kız Yetimhanesi'ne yiyecek ve giyecek başta olmak üzere her türlü insani yardımı ulaştırdı.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan Ayının yaklaşmasıyla Çad'dan Kenya'ya kadar uzanan Müslüman coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Bu kapsamda yola çıkan İHH ekibi Kenya'nın başkenti Nairobi'ye ulaştı. Afrika'nın 40 Milyon nüfusuyla merkez ülkelerinden biri olan Kenya'da yaklaşık 12 Milyon Müslüman yaşıyor.
 
SEVİNÇ İÇİNDE KALDILAR
 
İHH İnsani Yardım Vakfı, Kenya'daki Müslümanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ise ülkede bulunan partner kuruluşu Kenyalı Müslümanlar Yardımlaşma Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırıyor. İHH ekipleri, ilk etapta Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan 40 kişilik Dahahabu Kız Yetimhanesine ziyaret gerçekleştirdi. Yaşları 1 ile 15 yaşları arasında değişen yetimler İHH ekiplerini yetimhanelerinde görünce sevinç içerisinde kaldı. Küçük bir odada ders gören minkler, namazlarını ve dualarını da birlikte yapıyor.
 
Giyecek terlikleri yok
 
Günlük öğünlerinin çoğunda lapa pirinçle beslenen yetimler, giyecek dahil her türlü insani yardıma muhtaç durumda. Yatakhaneleri küçük bir odada bulunan 4 ranzadan oluşurken, çoğu kız çocuğunun ayağına giyeceği terliği bile yok. Minik yetimler bütün bu olumsuzluklara rağmen hayata dört elle sarılıyorlar.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.