Yetimler Türkiye’ye duacı

Yetimler Türkiye’ye duacı

Cansuyu Gazze’de yetimler için anaokulu açı

Risale Haber - Haber Merkezi 
 
Cansuyu Derneği’nin Gazze’de açtığı 135 kişilik anaokulu, savaş mağduru yetim çocukların eğitimine büyük katkı sağlıyor. Gazze’de faaliyet gösteren İslam Derneği ise Cansuyu Derneği’ne gönderdiği mektupta Gazze halkının ve yetimlerin Cansuyu’na ve hayırsever Türkiye vatandaşlarına teşekkürlerini iletti.
***
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Gazze’deki yetim çocuklara yönelik olarak açtığı anaokulu eğitim hayatına devam ediyor.  135 kişilik anaokulu, savaş mağduru yetim çocukların eğitimine büyük katkı sağlıyor. Cansuyu’nun Gazze’de açtığı Gazze Yetim Merkezi’nde eğitim gören anaokulu çocukları eğitimlerin haricinde savaşın etkilerinden kurtulmak için psikolojik destek de alıyor. Çeşitli eğlence imkânlarının da olduğu anaokulun bütün imkânları Cansuyu Derneği tarafından karşılanıyor.
 
YETİMLERİN ANAOKULUNDA YOK YOK
 
4 – 6 yaş grubuna hitap eden Cansuyu Anaokulu, Gazze’de bulunan Cebaliye şehrinde faaliyet gösteriyor. 130 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulunda 18 Gazzeli öğretmen ve çalışan da istihdam ediliyor. Geçen yıl 60 öğrenci ile eğitime başlayan anaokulunun bu yıl 135 öğrencisi bulunuyor. Yetimlerin büyük çoğunluğunu Cebaliye’den gelenler oluşturuyor. Ayrıca Cebaliye’deki kamplardan 12, Beyt Lahya’dan 7 ve Gazze içinden de 6 öğrenci anaokuluna geliyor. Anaokulu, oyuncak salonları, eğitim salonları, sinema salonu, kütüphane, yemekhane, oyuncak bahçesi ve yeşil alan dahil 950 m2 bir alanda faaliyetlerini sürdürüyor.
 
TAMAMEN ÜCRETSİZ
 
Yetimlere yönelik faaliyet gösteren ve tamamen ücretsiz olan anaokulu için Gazze genelinde afişler ve el ilanları ile yetimler davet edildi. Yetim ailelerine gönderilen davet mektupları ile bu hizmetten faydalanabilecekleri ifade edildi. Tam kapasite çalışan anaokulunun kapasitesinin artırılmasına önümüzdeki dönemlerde devam edilecek. Kadın öğretmenlerin yönetimindeki anaokulu Filistin İçişleri Bakanlığı ve Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak tanınıyor.
 
Cansuyu Derneği’nin Gazze’deki Partner kuruluşu olan İslam Derneği Genel Başkanı Ramazan Said Alnauk ise gönderdiği detaylı mektubunda anaokulu çalışmaları hakkında aylık raporunu sunarken Cansuyu’na ve Türkiyeli hayırseverlere de teşekkür plaketi gönderdi. Gazze halkının ve özellikle de yetimlerin Türkiyeli kardeşlerine minnettar olduğunu ifade eden Alnauk, zor zamanlarında yanlarında gördükleri Casuyu Derneği için özellikle yetimlerin her fırsatta dua ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.