Yetimler iftar sofrasında buluştu

Yetimler iftar sofrasında buluştu

Makedonya'da, 11 ayın sultanı Ramazan’da yardımlaşma artıyor. Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, ihtiyaç sahipleri için her akşam iftar sofraları kuruyor.

Ramazan ayı boyunca Makedonya Müslümanlarının sofraları her zamankinden daha özenli, mabedler daha kalabalık. Ramazan ayının ulvî iklimi, farklı dine mensub insanların birlikte yaşadığı ülkenin birçok yerinde hissediliyor.

Kalabalık iftar sofraları, on bir ayın sultanı Ramazan’ın Makedonya’daki geleneksel tablolarından. Ailece misafir olunan iftar davetlerinin yanı sıra Ramazan ayına özgü menüleriyle restoranlar da ay boyunca özel hizmet veriyor.

Bütün bunlarla birlikte, ekmeğini paylaşacak kimsesi ya da paylaşacak bir ekmeği olmayanlar da var. Yardımlaşmanın daha arttığı Ramazan ayında, maddi durumu elverişli olmayanlara sivil toplum kuruluşları tarafından iaşe yardımı yapılıyor. Sahur ve iftar vakitlerinden sıcak yemek dağıtılıyor. Hayırsever kişi ve kurumlar tarafından kurulan bu sofralar, insanların yalnızca karınlarını değil gönüllerini de doyuruyor.

KURUM TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

Üsküp’teki bu iftar sofralarından biri de yetimler için kuruldu. Tarihi Türk Çarşısı’nda Mustafa Paşa Camii’nin yanıbaşında düzenlenen iftara yetimler ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, Deniz Feneri Derneği ve İlim Yayma Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleşti. Her iki kurumu temsilen iftara katılan Ahmet Selim Uçak da yetimlere sahip çıkılması konusundaki faaliyetlerin arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatının 2013 yılında aldığı kararla Ramazan ayının 15’inci günü Dünya Yetimler Günü olarak ilan edilmişti. Bu münasebetle Makedonya’da geçen yıldan bu yana Üsküp ve Kumanova kentlerinde yetimler için iftar sofraları kuruluyor. Ramazan ayının bereketini paylaşmak ve yetimlerin yüzünü güldürebilmek adına hazırlanan programın sonunda iftara katılan yetimlere hediyeler dağıtıldı. 

 

Dünta Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.