Yetim çocuklar ve anneleri yararına sergi

Yetim çocuklar ve anneleri yararına sergi

Uluslararası Doktorlar Birliği ve İHH, 71 yetim çocuk yararına sergi açtı.

Uluslararası Doktorlar Birliği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) işbirliğiyle 71 yetim çocuk ve 37 yetim annesinin 10 farklı sanat dalında ürettiği eserler sergilenerek satışa sunuldu.

‘’Yetim çocuklar ve anneleri için psikososyal destek projesi’’ çerçevesinde Fatih’teki Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı Gazanfer Ağa Medresesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışında Uluslararası Doktorlar Birliği Başkanı Mevlüt Yurtseven konuşma yaptı.

Sergide yetim çocukların ve annelerinin yaptığı çok güzel eserlerin yer aldığını ifade eden Yurtseven, ‘’Sergide çok emek var, herkesin gönülden emeği var. Ziyaretçiler bol bol alıveriş yaparak, eserlerden satın alarak yetimlere ve annelerine destek olsunlar’’ dedi.

İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ise sergide uzun uğraşlar sonucu çıkan güzel eserlerin bulunduğunu ifade etti. Yılmaz, ‘’Aylardır süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan her biri anlamlı eserler var. Bu serginin ortaya çıkmasındaki en büyük pay Tuğba hanımındır’’ diye konuştu.

‘’Yetim çocuklar ve anneleri için psikososyal destek projesi’’nin koordinatörü uzman klinik psikolog Tuğba Öztürk de konuşmasında yetim çocuklar ve annelerinin sanatını canlandırmak, estetik anlayışını geliştirmek için bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Projeye üniversite öğrencilerinin de karşılıksız destek verdiğini hatırlatan Öztürk, 1.5 yıllık çalışmanın ardından yetim çocuklar ve annelerinin sosyal becerilerinin arttığını ve çok güzel eserlerin ortaya çıktığını bildirdi.

Konuşmaların ardından İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ve Uluslararası Doktorlar Birliği Başkanı Mevlüt Yurtseven, yetim çocuklardan Eyüpcan Beyazkılıç ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti.

Sergide 71 yetim çocuk ile 37 yetim annesinin 10 farklı sanat dalında ürettikleri eserler satışa sunuldu.

TRT haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.