Yeşilli'de “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v.)” Teması

Yeşilli'de “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v.)” Teması

Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin’in Yeşilli ilçesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v.)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin’in Yeşilli ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinliği Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Etkinlik daha sonra, ardından Mizgin ve Ensar ilahi grubu, Peygamber efendimiz üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirilmesiyle devam etti.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği mevlit etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Dost-Der Genel Başkanı Fesih Memiş, katılımcıları Kürtçe, Türkçe ve Arapça olarak 3 dilde selamladı. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Muhammed’in eşsiz önderliğini tema olarak öne çıkarıp işlediklerini aktaran Memiş, Allah Resulü’nün kıyamete kadar eşsiz önder ve rehber olduğuna vurgu yaptı. Memiş, “Peygamber Efendimiz (s.a.v.) gerek kuvvet gerekse de fazilet bakımından tam manasıyla bir liderdir. Hiç kimse onun gibi bir lider olamaz ve olamamıştır. Hiçbir insanın siyaseti Allah Resulünün siyasetine ulaşamamıştır” dedi.

Memiş’in ardından bir konuşma yapan araştırmacı yazar Mahmut Kılınç İslam coğrafyasının modern haçlılar tarafından işgal edildiğini dile getirdi. Kılınç, “Modern haçlıları, Avrupalıları ve Amerikalıları İslam coğrafyamızdan defetmenin tek yolu, Hz. Muhammed’in ismi ve sünneti etrafında birleşmekten geçiyor. Onun için bu mevlit etkinlikleri önemlidir. Basit bir etkinlikmiş gibi bakılmaması lazımdır. Çocuklarınızı Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ve Kur’an sevgisi üzerine büyütünüz” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum programı Molla Ramazan Yiğit’in yaptığı dua ile sona erdi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.