Yeşilköy Havalimanı, Frankfurt Havalimanı’nı geride bıraktı

Yeşilköy Havalimanı, Frankfurt Havalimanı’nı geride bıraktı

Uluslararası Havaalanı Konseyi'nin (ACI) en son açıkladığı rakamlara göre İstanbul Yeşilköy Havaalanı, yolcu sayısını artırma sıralamasında Avrupa’nın en iyi ikinci havalimanı olarak belirlendi.

Yeşilköy Havalimanı, yolcu sayısı sıralamasında 2015 yılında Frankfurt Havalimanı’nı geçerek, Londra Heathrow’un ve Paris Charles de Gaulle’un ardından 3. sıraya yerleşti. Geçen sene Londra Heathrow Havaalanı'nı 74,9 yolcu tercih ederken, Paris'in Charles de Gaulle Havaalanı 65,7 milyon yolcuyu ağırladı. 

Frankfurt Havaalanı ise 2015 yılında tarihinde ilk defa 61 milyon yolcuya ulaşmasına rağmen, 61,3 milyon kişinin tercih ettiği İstanbul Yeşilköy Havalimanı'nı geçemedi. ACI'nin tahminlerine göre ise, yolcu sayısındaki büyüme oranını tutturduğu takdirde Yeşilköy Havalimanı önümüzdeki iki yıl içerisinde, birinci sıradaki Heathrow’u geride bırakarak liderliğe yükselecek. Geçen sene İstanbul Yeşilköy Havalimanı, yüzde 12 oranında büyüyen Madrid Barajas Havalimanı'nın ardından yüzde 9,1 büyüme oranıyla, en hızlı büyüyen ikinci havalimanı oldu. 

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi The Economist, Londra’da pist sıkıntısı nedeniyle sorunlar yaşandığı belirtirken, İstanbul’da yolcu kapasitesini 200 milyona çıkaracak üçüncü havalimanının inşa edildiğini ve bunun da İstanbul’u Avrupa’nın zirvesine taşıyacağını kaydetti.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.