Yeşilay'ın kampanyası sosyal medya ses getirdi

Yeşilay'ın kampanyası sosyal medya ses getirdi

Yeşilay, yılbaşı kutlamalarında alkol tüketimi nedeniyle yaşanan üzücü olayların önüne geçmek için sosyal medyada #icmesen etiketi ile kampanya başlattı

#icmesen etiketi ile yeni yıl kutlamalarında aşırı alkol tüketiminin önüne geçmek için sosyal medyada gündem oluşturan Yeşilay, 'alkolsüz de eğlenilebilir' mesajını geniş kitlelere ulaştırdı.

Yılbaşı heyecanının, 31 Aralık gecesi alkol tüketimi ile üzücü olayları da beraberinde getirdiğini ifade eden Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman trafik terörü, şiddet ve tacizlerin alkol kullanımından dolayı arttığını belirtti.

30 Aralık Pazartesi akşamı başlatılan #icmesen kampanyası ile 5.524 tweet atıldı, 11.175 retweet yapıldı. Halen daha konuşulmaya devam edilen #icmesen etiketi ile alkol kullanımına karşı Yeşilay hesabından da uyarıcı ve bilinçlendirici tweetler atıldı. Yeşilay Cemiyeti yılbaşı ve sosyal medya kampanyasına özel, viral videolar da hazırladı.

'Alkol aldığında 1 dakika sonrasını bilemezsin' mesajlı videolar "Eğlenceniz kâbusa dönüşmesin", "Kendin ve sevdiklerin için #icmesen", "Alkol almadığında yollar daha güvenli" olarak sosyal medyada çokça paylaşılanlar arasında yer aldı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.