Yeşil Yol" Bayburt'ta turizmcilerin umudu

Yeşil Yol" Bayburt'ta turizmcilerin umudu

Bayburt Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut, Samsun, Ordu, Giresun Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlayacak "Yeşil Yol"un Bayburt'tan geçen kısmının yaklaşık üçte ikisinin tamamlandığını bildirdi.

Akbulut, yaptığı açıklamada, Bayburt'tan göçün azaltılarak zamanla durdurulabilmesi için turizm sektörünün mutlaka canlandırılması gerektiğini belirterek, "Çünkü turizm sektörü yaklaşık 38 yan sektöre de istihdam sağlamaktadır" dedi.

Turizm sektörünün canlandırılabilmesi için yürüttükleri çalışmalar kapsamında Bayburt Kalesi'nde onarım, restorasyon ve kurtarma kazıları başlatılarak kalenin ziyaret edilebilecek duruma getirilmesine çalışıldığını ifade eden Akbulut, "Türkiye'de benzeri olmayan Aydıntepe ilçesindeki yer altı şehri, Belediyesiyle birlikte yapılan kazı çalışmalarının ardından rahatlıkla gezilebilecek konuma getirilmiştir. Ayrıca Bakanlığımızca sağlanan ödenekle çevre düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır" diye konuştu.

Bayburt'ta yapılan kurtarma ve arkeolojik kazılarda çıkan tarihi eserlerin ve mevcut etnografik eserlerin sergilenebileceği bir müze oluşturulması çalışmaları çerçevesinde Zahit Mahallesi'ndeki Kavallar Evi'nin Bayburt Müzesi olarak faaliyete geçirildiğini anlatan Akbulut, "Bu çalışma ile ilimize gelen turların şehir içi programlarının zenginleştirilmesi ve etkinleştirilmesi sağlanarak ziyaretçilerin ilde konaklama gün sayısının artırılması amaçlanmıştır" dedi.

Tanıtım yapıldı

Bayburt'a gelen turların artırılması, özellikle seyahat acentelerinin destinasyonlarına Bayburt'un dahil edilmesi amacıyla 2011-2013 yıllarında her yıl beş dilde 20 bin tanıtım materyali bastırılarak dağıtıldığını anlatan Akbulut, şunları söyledi:

"Bayburtlu fotoğraf sanatçısı Feridun Hacıhasanzade'nin yaptığı 'Her Yönüyle, Her Köyüyle Bayburt' albümü çalışmasına da Müdürlüğümüz de katkı sağlayarak ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini anlatan bir albüm oluşturulmuş, Müdürlüğümüzce bu albümden satın alınıp dağıtımı yapılmıştır. Bu çalışma ile bir yandan ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini anlatan iyi bir kaynak oluşturulması diğer yandan tanıtımının yapılması amaçlanmıştır. Ulusal ve uluslararası fuarlarda ilimizin tanıtılması amacıyla 2011-2013 yıllarında İzmir Travel Turkey ve İstanbul EMİTT fuarlarına, 2012 yılı mayıs ayında Gürcistan'da turizm fuarına katılım sağlandı."

Akbulut, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığının başlattığı Samsun, Ordu, Giresun Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlayacak "Yeşil Yol"un Bayburt'tan geçen 28 bin 600 kilometrelik kısmının yaklaşık üçte ikisinin, 2012, 2013 yıllarında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Müdürlüğün ortaklaşa çalışmalarıyla tamamlandığını kaydederek, "Bakanlığımız Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğünden sağlanan ödeneklerle de birçok yayla yolumuzun genişletilmesi, şev oluşturma çalışmaları büyük ölçüde bitirilmiştir. Turizm Mastır Planı hazırlanarak uygulamaya konulmuş ve ileriye dönük 15 yıllık çalışmalar bu plan çerçevesinde gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

Kop Kayak Merkezinde altyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Akbulut, "Baksı köyünde bulunan Baksı Müzesi'nin Avrupa'da yılın müzesi seçilmesi il turizmi açısından çok önemli gelişmedir. Bu sayede ilimize gelen yabancı ziyaretçi sayısı artacaktır" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.