Yeşil çay kalbi de koruyor

Yeşil çay kalbi de koruyor

yeşil çayın, kalbe de iyi geldiğini belirten Diyetisyen Doğan, “Hollanda’da yapılan çalışma, günde 3 fincan yeşil çay tüketmenin kalp hastalıklarına bağlı ölümlerde % 45 azalma sağladığını kanıtladı” dedi.

5000 yıldan daha uzun süredir tüketildiği bilinen yeşil çayın, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğunu söyledi. 

Apa, Hollanda’da yapılan ve 37 bin kişinin katıldığı çalışmayla, günde 3 fincan yeşil çay tüketmenin kalp sağlığını koruduğunun ve kalp hastalıklarına bağlı ölümleri ortalama yüzde 45 oranında azalttığının kanıtlandığını aktardı.

Yeşil çayın en önemli bileşiği olan epigallokateşingallat (ECGC)’nin birçok hastalığa iyi gelen ve tedavi edici özelliği olan bileşik olduğunu vurgulayan Apa, “Kalp sağlığı tüm sağlığın korunmasında en önemli etkiye sahiptir. Kalp sağlığınızı korumak belki de yeşil çay içmek kadar kolaydır. Çalışmalar hafif ve aromatik yeşil çay ile kalp hastalığının temel sebepleri olan total kolesterol, LDL kolesterol ve trigliserid seviyelerinde iyileştirici ve düzenleyici rol aldığını göstermektedir. 4 hafta süreyle düzenli kullanımında ilaç tedavisi olmaksızın LDL kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürebilirsiniz” dedi.

“Kateşin ve flavonoidler gibi polifenoller ile antioksidan kapasiteyi arttırıyor. Böylece vücutta serbest radikallerin oluşmasını azaltarak, hücre ve molekülleri zararlı etkilere karşı koruyor. Çünkü serbest radikaller vücutta birçok hastalığa yol açıyor” diyen Diyetisyen Sanem Apa Doğan, kandaki antioksidan kapasitesini artıran yeşil çayın, LDL kolesterol denilen kötü kolesterolün düşürülmesine destek olduğunu anlattı.

Apa, “Yeşil çay içtikten 30 dakika sonra damarlarınızdaki kan akışı daha kolay olur. Çünkü içtiğiniz yeşil çay sizi rahatlatarak kanın daha kolay akmasına yol açar. Açık olan yeşil çayların nasıl toplandığını, ne koşulda muhafaza edildiğini bilmediğimizden ve yeşil çaydan en iyi şekilde yararlanmak için doğru ve güvenilir kaynaklardan elde edilmiş olanlar tercih edilmeli ve demleme süresi 2- 3 dakikayı aşmamalıdır” dedi.

ntv 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.