Yeryüzü Doktorları'ndan Suriyeli sığınmacılara yardım

Yeryüzü Doktorları'ndan Suriyeli sığınmacılara yardım

"Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Yeryüzü Doktorları'nın topladığı ilaç, ilk yardım çantaları ve battaniyeler Suriye'ye gönderildi.

Suriyelilere destek olmak amacıyla başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Yeryüzü Doktorları tarafından toplanan ilaç, ilk yardım çantaları ve battaniyeler Suriye'ye gönderildi.

Yeryüzü Doktorları Derneği temsilcisi İsmet Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak, ülke çapında 20'nin üzerinde sivil toplum kuruluşunun destek verdiği "Sana İhtiyacım Var" kampanyasına destek verdiklerini bildirdi.

Suriye'de, iç savaş nedeniyle sağlık ve eğitim hizmetlerinin verilemediğine dikkat çeken Şanverdi, savaş nedeniyle birçok kişinin evlerinden olduğunu, birçok kişinin de yaralandığını veya hayatını kaybettiğini kaydetti.

Ülkede sağlık sistemi çöktüğü için çatışmaların arasında kalan yaralılara erken müdahale yapılamadığını ifade eden Şanverdi, bunların yanı sıra ülkede su ve kanalizasyon sisteminin çökmesi nedeniyle insanların temiz su bulmakta güçlük çektiğini belirtti.

Temiz suyun bulunamaması nedeniyle Suriye'de salgın hastalıkların arttığını hatırlatan Şanverdi, "Araştırmalara göre 12,9 milyon insan, yemek, su, sağlık ve barınma gibi temel hizmetlere ulaşamıyor. Suriyelilere destek olmak amacıyla çalışıyoruz. Bu kapsamda, Yeryüzü Doktorları olarak Suriyeliler için bağışçıların da destekleriyle topladığımız değeri 1 milyon liranın üzerindeki ilaçları Suriye'ye gönderdik" diye konuştu.

Şanverdi, ilaç ve tıbbi malzemelere ek olarak soğuk kış şartlarından etkilenen Suriyeliler için topladıkları 2 bin battaniyenin de Suriye'nin Lazkiye. Halep ve İdlib kentlerinin yanı sıra Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Suriyelilere dağıtıldığını söyledi.

Temiz su bulma ve barınma sıkıntısı çeken siviller için Kanadalı bir firmayla proje başlattıklarını da anlatan Şanverdi, bu kapsamda 4 milyonun üzerinde su temizleme tableti, bir milyon 475 bin 760 su temizleme torbası, 200 su temizleme ünitesi ve 2 çadırın ihtiyaç duyulan yerlere gönderildiğini de sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.