Yeryüzü Doktorları, Afrika'da Yardımlarına Devam Ediyor

Yeryüzü Doktorları, Afrika'da Yardımlarına Devam Ediyor

Yeryüzü Doktorları Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla Afrika'nın en yoksul 9 ülkesini kapsayan "Afrika Kurban Organizasyonu" ile ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambia, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kesilen kurbanlar, 150 noktada ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
Kurban organizasyonuyla bayram coşkusunun yanı sıra yetersiz kırmızı et tüketimine bağlı olarak özellikle çocukların protein, mineral ve B12 gibi vitamin ihtiyaçları karşılandı, beslenme yetersizliğinden kaynaklanan hastalıkların önüne geçilmeye çalışıldı.
 
Kurban alımlarını Afrika ülkelerinden yaparak, bölge ekonomisine de katkı sağlayan dernek, bugüne kadar Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Nijer, Sierra Leone ve Gana gibi ülkelerde 60 bin hisse kurbanı yoksul ailelere dağıttı.
 
Bayram boyunca Nijer ile Çad'ın köylerinde ve mülteci kamplarında kurulacak kliniklerle sağlık hizmetlerine erişimi sınırlı olan insanlara ve mültecilere sağlık hizmeti de verecek olan dernek, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere hastalara ulaşıp, tedavilerini gerçekleştirecek ilaçları da temin edecek.
 
Kampanya kapsamında bağışçılar "http://kurban.yyd.org.tr" adresinden veya "0212 586 12 12" numaralı telefondan çağrı merkezini arayarak bağışlarını gerçekleştirebilecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.