Yermuk'ten Esad güçlerine boykot

Yermuk'ten Esad güçlerine boykot

Yermuk halkı, Esad güçlerinin kampa uyguladığı ambargoyu protesto için verilen yardımları reddediyor

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yermuk Kampı'nda yaşayan Filistinli mülteciler, kampta dağıtılan yardımları almayı on bir aydır rejim güçleri ve müttefiklerince kampa uygulanan ablukayı protesto amacıyla reddetti.

Yermuk Mülteci Kampı sakinleri, Suriye'de yaşayan Filistinliler için oluşturulan Çalışma Grubu aracılığıyla dün yayınladıkları bildiride, Suriye güvenlik güçlerinin yardım dağıtımı sırasında kötü muamelede bulunması, yardım almaya gelenleri darp etmesi, kadınları ve erkekleri gözaltına alması nedeniyle yardımları almayı reddettiklerini açıkladı.

Bildiride, kamp sakinlerinin kampı çatışmaların dışında tutma anlaşmasının tüm maddeleri uygulanıncaya, kamptan kaçmak zorunda kalanların evlerine dönmelerine ve kampa gerekli maddelerin girişine izin verilinceye ve Filistinli mültecilerden gözaltına alınanlar serbest bırakılıncaya kadar yardımları reddetmeye devam edecekleri ifade edildi.

Baas rejimi güçleri ve müttefiklerinin uzun süredir abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda aşırı derecede gıda, ilaç ve tıbbi malzeme kıtlığı yaşanıyor. Birçok kişinin açlıktan hayatını kaybettiği, Filistin Hastanesi dışında tüm hastane ve sağlık merkezlerinin çalışmalarını durdurduğu kampa yapılan kısıtlı yardımlar rejim güçlerinin kontrolünde dağıtılıyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.