Yermuk'taki açlığı Times Meydanı'na taşıyorlar

Yermuk'taki açlığı Times Meydanı'na taşıyorlar

Suriye'de açlıkla mücadele edenlere dikkat çekmek için düzenlenecek projeyle Yermuk Kampı'ndaki çocukların fotoğrafları Times Meydanı’ndaki dev ekranlarda gösterilecek.

Gökhan Kurtaran'ın haberi:

Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, dünya kamuoyunun ve siyasi otoritelerin dikkatini Suriye'de açlıkla savaşan insanlara çekmek için 18 Mart'ta Yermuk Kampı'ndaki çocukların fotoğrafını New York’un ünlü Times Meydanı’ndaki dev ekrana yerleştirerek yardım çağrısında bulunacaklarını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gunness, yardım projesini "Thunderclap" (Gök gürültüsü) adı altında 130 uluslararası yardım kuruluşunun Suriye’deki savaşa ve sivillerin açlık, hastalık ve ölüm arasındaki mücadelesine dikkat çekmek için hazırladıklarını belirtti.

Uluslararası farkındalık projesi ile 23 milyon destekçiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Gunness, şunları söyledi:

"Proje kapsamında #LetUsThrough (Geçişe izin ver) etiketi ile Twitter üzerinden insanlara ulaşacağız. Bunun yanı sıra 18 Mart tarihinde Yermuklu aç ve yardım bekleyen çocukların dev bir fotoğrafını New York’un ünlü Times Meydanı’ndaki dev ekrana yerleştirerek tüm dünyaya sesleneceğiz. Birleşmiş Milletler merkezinin çok yakınında bir noktada bütün dünyaya ve diplomatik topluma güçlü bir mesaj göndereceğiz. Gerekli tüm izinleri de aldık" dedi.

Suriye'deki savaşın üçüncü yılında tüm dünyaya net bir mesaj vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Gunness, tüm tarafların artık uluslararası toplumun sesini dinleyerek Suriye’ye insani yardımın ulaştırılmasına yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

"Türkiye’den destek bekliyoruz"

Gunness, "Suriye’de insanların, çocukların, ailelerin bir yılı daha kan ve eziyet içerisinde geçirmelerine müsaade etmeyelim" diyerek, 18 Mart tarihinde Twitter üzerinde #LetUsThrough etiketi ile Suriye’deki yaşananlara karşı tepkisini gösteren herkese New York’taki Times Meydanı'nda yer alacak Yermuklu çocuklar fotoğrafının gönderileceğini ifade etti.

Suriye’de yaşanan insani durumun artık tahammül edilemez noktaya geldiğini belirten Gunness, "Türkiye başından beri Suriye ile çok yakından ilgilendi. Türkiye’den yardım kuruluşlarını, kurumlarını bu kampanyaya da destek vermeye çağırıyoruz. Burada parasal bir katkı beklentimiz yok. Sadece Suriye’nin sesini tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Türkiye’nin bizim yanımızda olacağını biliyoruz" ifadesini kullandı.

Suriye'ye yönelik insani yardım kampanyasına şu ana kadar Kanada, İspanya, ABD, Filistin, İspanya, Avusturalya’dan sayıları 130’u bulan insani yardım kuruluşunun destek verdiğini açıkladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.