Yermuklüler açlıkla burun buruna

Yermuklüler açlıkla burun buruna

Kuşatma altındaki kampta, yardım malzemesi dağıtılmasına izin verilmiyor.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'ndan (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada, Filistinli mültecilerin barındığı Yermuk kampında yardım dağıtılmasına izin verilmediği belirtildi. Kampta bir haftadan fazla bir süredir gıda ve basit tıbbi malzemelerin dağıtılamadığı vurgulanan açıklamada, kuşatma altındaki kampta yaşamak zorunda olan sivillerin hayatlarının tehlikede olduğu dile getirildi.

Açıklamada, 18 Ocak'tan bu yana kampta 6 bin 500 paket malzeme dağıtıldığına değinilerek, "Paketler ortalama olarak bir aileye 10 gün yetebilir. Dolayısıyla şu anda kamptakilere dağıtılan yardımlar tükeniyor. Özellikle kadın ve çocukların hayatları yetersiz beslenme nedeniyle risk altında" ifadesi kullanıldı.
UNRWA açıklamasında, uluslararası toplumdan kampa güvenli, sürekli ve önemli miktarda yardım ulaştırılmasının temin edilmesi de istendi.

İsrail'in uyguladığı baskı ve zulüm nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için 1957'de oluşturulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içerisinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu'nun en büyük kamplarından biri haline gelmişti. Kampta kuşatma altında yaşayan mültecilerden 100'ünün açlık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.