Yermuk şehitlerini tarih unutmayacak

Yermuk şehitlerini tarih unutmayacak

Suriye'de rejimin abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'ndaki insani dram İstanbul'da protesto edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Filistinli ve Suriyeli bir grup, "Elyarmuk kampında açlık şehidi olan 58 kişiyi tarih unutmayacak", "Filistinli mültecileri kim koruyacak", "Elyarmuk kampında uygulanan ablukaya son verilsin" pankartları açtı.

Burada grup adına açıklama yapan Amal Shahenn, Yermuk kampının abluka altında olduğunu anlatarak, "Yermuk kampı için, açlıktan şehit olanlar için, çocuklarına ekmek ve biraz süt taşıyanlar için, yaşlı anneler için, keskin nişancılar ve bombalar altında çocuklarına yiyecek getirebilmek için sokaklarda dolaşan babalar için, Yermuk kampında ve Suriye'nin muhalif bölgelerinde ölüme mahkum edilenler için, tüm insanlığın vicdanına ve yapılan katliamı durduracak ilgili tüm uluslararası örgütlere, 'feryadımızı duyun' diye çağrıda bulunuyoruz. Yermuk kampında ve diğer birçok kamplarda yaşanan bu insanlık dışı ablukanın kaldırılması için, buradan feryat ediyor, bunu duymanızı istiyoruz" diye konuştu.

Yermuk kampında abluka altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Filistinli mültecilerden 58'inin hayatını kaybettiğini ifade eden Shahenn, şöyle devam etti:

"Bu şehitler 190 günden daha fazla bir süreden beri devam eden zalim abluka nedeniyle, açlıktan hayatlarını kaybettiler ve hala hayatlarını kaybetmeye devam ediyorlar. Tüm grupların kamplarda ablukaların kaldırılması ve Suriye'de yaşananlarla ilgili Filistinlilerin tarafsız olduğunu gösteren prensip anlaşmasına varmaları gerekir. Aynı şekilde, bu kampları abluka altında tutanların da bu ablukalardan vazgeçmeleri gerekir. Eğer insanlığın vicdanı harekete geçmiyorsa, sivillerin yaşam haklarını ellerinden alan bu ablukaya uluslararası hukuk göz yumuyorsa, 'yeni bir insanlık sınavıyla karşı karşıyayız' demekteyiz."

Filistinli güçlerin arasındaki siyasi ihtilafları bir tarafa bırakarak yurt içi ve yurt dışındaki Filistinlilerin sıkıntılarına çözüm bulmak için harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Shahenn, "Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) çağrıda bulunuyoruz ve Filistinli mültecileri koruma sorumluluğunun kendilerinde olduğunu söylüyoruz. Kampların kapılarını açınız, topları tüfekleri oradan uzaklaştırınız. Bizler her hangi bir siyasi hesabın bedelini, çocuklarımızın kanlarıyla, annelerimizin acılarıyla ve halkımızın onuruyla ödemeyi, asla kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Yermuk Kampı Gençleri, Direniş Grubu ve Filistin Dayanışma Derneği'nin de destek verdiği eyleme katılanlar, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.