Yermuk Mülteci Kampı'na yardım sürüyor

Yermuk Mülteci Kampı'na yardım sürüyor

Rejimin abluka altında tuttuğu kampta yardım dağıtımı 3'üncü gününde de devam etti

Suriye'de rejimin abluka altında tuttuğu başkent Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yardım dağıtımı 3'üncü gününde de devam etti.

Kampta açlıkla mücadele eden Filistinliler için yapılan yardım çağrılarının ardından, gıda malzemesi taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşuna (UNRWA) bağlı ekiplerin cumartesi günü girişine izin verilmesinin ardından bugün de kampa gıda ve acil ilaçlardan oluşan yardımları taşıyan küçük araçlar giriş yaptı. Yardım malzemeleri, kamptakiler tarafından oluşturulan özel ekiplerce ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yardımlar çerçevesinde hasta ve yaşlıların kamptan alınarak tedavileri yapılmak üzere Şam'daki hastanelere nakledildiği belirtildi.

Silahlı grupların Yermuk Mülteci Kampı'ndan çıkması ve yardımların kampa girişine izin verilmesi için çaba harcayan gruplar arasında yer alan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığından Enver Raca, onlarca hasta, yaşlı, kadın ve çocuğun dün kamp dışına çıkarıldığını söyledi.

Raca, "100'den fazla kişi bugün de kamptan alınarak Şam'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Kampta hala kuşatma altında 7 binden fazla aile bulunuyor, önümüzdeki günlerde de kampa insani yardımların girişi devam edecek" dedi.

Esad güçlerinin geçen eylül ayından bu yana abluka altına aldığı kampta şimdiye kadar aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu onlarca kişinin açlıktan hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.