Yermuk Kampı'ndaki insani dram protesto edildi

Yermuk Kampı'ndaki insani dram protesto edildi

Suriye'de Esed rejiminin abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan insani dram Gazze'de protesto edildi.

Hamas'ın çağrısıyla cuma namazının ardından başlayan gösteride, Yermuk Mülteci Kampı'ndaki kuşatma ve Filistin-İsrail müzakerelerinin aleyhine sloganlar atıldı.

Gösteride konuşan Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Arap ülkelerine, kuşatma altındaki Yermuk Mülteci Kampı sakinlerinin sıkıntılarının sona erdirilmesi için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Zuhri, "Silahlı gruplar mülteci kampından çıkmalıdır ve kamp sakinlerinin yaralarının sarılmasına izin verilmelidir" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan İsrail ile müzakerelere son vermesini isteyen Zuhri, "Müzakerelerin reddedilmesi yönünde ulusal karar var. Hakların korunması ve müzakerelerin reddi konusunda geri adım atmayan Hamas, bu tutumunu sürdürüyor. Arap ülkeleri, İsrail ile müzakereler konusunda Filistin yönetimine destek vermemelidir" diye konuştu.

Esed rejiminin abluka uygulayarak gıda ve ilaç girişine izin vermediği Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan dolayı şu ana kadar 50 mültecinin yaşamını yitirdiği kaydediliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.