Yermuk Kampı'na yardımı Suriye rejimi engelliyor

Yermuk Kampı'na yardımı Suriye rejimi engelliyor

BM, Suriye rejiminin konvoyları güvensiz güzergahtan gitmeye zorladığı için Yermuk Kampı'na yardım ulaştırılamadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler, Suriye rejiminin, Yermuk Mülteci Kampı'na yardım götüren BM konvoylarını güvenli ve daha kısa olan yol yerine, çatışmaların yaşandığı dolambaçlı güzergahtan geçmeye zorlaması nedeniyle kampa insani yardım ulaştırılamadığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, gazetecilere yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) Yermuk Kampı'na insani yardım götürmek istediğini ancak buna engel olunduğunu söyledi.

Pazartesi günü, UNWRA tarafından hazırlanan 6 bin kişilik gıda ve ilacı taşıyan 6 aracın, Suriye otoritelerinin gösterdiği güzergahtan giderken ateş açılması sonucu geri dönmek zorunda kaldığını belirten Nesirky, konvoyun, Suriyeli yetkililerin talebi üzerine kampa 20 kilometre daha uzak olan ve çatışmaların sürdüğü güney yönünden gitmek zorunda kaldığını ifade etti.

Bu durumun Yermuk Kampı'nda insani olmayan koşullarda yaşamak zorunda olan ve açlık nedeniyle ölümle yüz yüze kalan mültecilere yardım ulaştırılmasına engel teşkil ettiğini ifade eden Nesirky, "Konvoylar Suriye otoriteleri tarafından çok daha kısa ve güvenli olan güzergah yerine daha uzun ve tehlikeli yolu kullanmaya zorlanmışlardır. UNWRA, kampa insani yardım ulaştırmak için Suriye otoriteleri ve diğer gruplarla temaslarını sürdürecektir" dedi.

Genel Sekreter Ban Ki-mun'un, tüm taraflara insani yardım ulaştırılmasına engel olmamaları çağrısı yaptığını hatırlatan Nesirky, "Ancak Yermuk Kampı'na yardım ulaştırılmasını sağlama imkanı her şeyden önce Suriye hükümetinin elinde" diye konuştu.

Esed rejiminin aylardır abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda, gıda sıkıntısı nedeniyle burada yaşayanlar ağaç yapraklarıyla beslenmek zorunda kalmış, açlıktan ölenlerin sayısının 44'e ulaştığı belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.