Yermuk kampına yardım dağıtılamıyor

Yermuk kampına yardım dağıtılamıyor

BM, Filistinli mültecilerin barındığı Suriye'deki Yermuk kampında bir aydır yardım dağıtılamadığını bildirdi.

BM Suriye'de, Filistinli mültecilerin barındığı ve kuşatma altında tutulan Yermuk kampında yaklaşık bir aydır yardım dağıtılamadığını duyurdu.
 
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, yaptığı yazılı açıklamada, Yermuk kampı içinde son yardımı dağıtmalarından bu yana bir ay geçtiğini belirtti.
 
21 Haziran'da ilan edilen anlaşmanın ardından kampta mahsur kalan 18 bin sivil için yardım hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Gunness, ancak henüz bir ilerleme sağlanamadığını ifade etti.
 
Kampta çok sayıda çocuğun açlık sorunu yaşadığını vurgulayan Gunness, UNRWA'nın yaşam mücadelesi veren mültecilere tekrar yardım dağıtımının başlatılabilmesi için yoğun çaba harcadığını dile getirdi.
 
İsrail'in uyguladığı baskı ve zulüm nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mülteciler için 1957'de oluşturulan Yermuk Mülteci Kampı, süreç içerisinde yarım milyonu bulan nüfusuyla Ortadoğu'nun en büyük kamplarından biri haline gelmişti.
 
Suriye'deki iç savaş öncesi 160 bin mültecinin kaldığı Şam yakınlarındaki kamptan 140 bin kişi çatışmalar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı.
 
Silahlı muhalif grupların bölgeye gelmesi nedeniyle Suriye rejiminin kuşatması altında mahsur kalan mültecilerden bazıları açlık nedeniyle hayatlarını kaybetmişti.
 
Kampta yardım dağıtımının tekrar başlatılmaması halinde Ramazan ayı içinde Filistinli mültecilerin, özellikle de çocukların ölüm tehlikesi altında olduğu bildirildi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.