Yermük için güzel haber geldi

Yermük için güzel haber geldi

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve uzun zamandan beri rejimin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'ndan, Filistinliler dışındaki tüm silahlı gruplar çekildi.

Suriye'deki Filistin mülteci kamplarından sorumlu Filistin Çalışma Bakanı Ahmed el-Mecdelani, "Filistinliler dışındaki tüm silahlı gruplar, Yermuk Mülteci Kampı'ndan tamamen çekildi" dedi.

Mecdelani, Filistinli silahlı grupların, Esed güçlerinin ablukası altındaki Yermuk kampına diğer silahlı grupların yeniden girişini engellemek için sınır bölgelerinde konuşlandığını aktardı.

Kampta hayatın normale dönmesi, Filistinli mültecilerin su ve elektrik ihtiyaçlarının yanı sıra eğitim, sağlık gibi hizmetlerden yeniden yararlanmaları için Filistin halk komitelerinin bugün çalışma başlattığını ifade eden Mecdelani, şunları söyledi:

"İşin daha zor olanı kaldı geriye. O da bölge halkının evlerine dönmesi için gerekli alt yapının sağlanması. Kamp sakinlerinden yüzde 92'si savaş nedeniyle evlerini terk etmişti. İlerleyen günlerde bölgedeki savaş ihlallerine ilişkin incelemeler yapmak üzere Suriye ve Filistin'den teknik heyetler kampa gelecek."

Suriye'deki hapishanelerde 1260 Filistinli tutuklunun bulunduğuna değinen Mecdelani, bunlardan 500'ünün adli tutuklu olduğunu ve dosyalarının Filistin ve Suriye yönetimi tarafından takip edildiğini belirtti.

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Nusra Cephesi ile silahlı Filistinliler arasında pazar günü anlaşma sağlanmıştı. Buna göre, Nusra Cephesi'nin Yermuk'tan çekilerek yetkilerini Filistinlilere devredeceği ve kampın Filistinli silahlı gruplara bırakılacağı açıklanmıştı.

Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan söz konusu kampta açlık nedeniyle 100 kişinin öldüğü bildirilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.