Yerleşmeyen kalmayacak

Yerleşmeyen kalmayacak

Lise yerleştirmelerine yeni sistem geliyor. MEB tarafından liselere giriş için yapılan TEOG sisteminde, okullara yerleştirmede yaşanan sıkıntıları çözmek için bir dizi önlemi içeren taslak bir kılavuz hazırlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2013-14 eğitim-öğretim döneminde ilk kez yapılan TEOG sistemine ilişkin araştırma sonuçları, öğrencilerin ve öğretmenlerin sınav memnuniyetinin yüzde 100’e yakın olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bakanlık, sınava ilişkin memnuniyeti yerleştirme ve nakil süreçlerinde de yakalamak için bir dizi çalıştaylar düzenledi. Bu çalışmalar sonunda, 2015-16 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere kılavuz taslağı hazırlandı.

TERCİH SAYISI 25 OLACAK

Taslak kılavuzdan derlenen bilgilere göre, tercih işlemleri, öğrenci velisi tarafından 6-16 Temmuz 2015’te yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta açıklanacak, aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecek. Öğrenciler, okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek. Özel okula gidecek öğrencilerin kayıt tarihleri erkene alınacak ve bu öğrenciler yerleştirme sistemine dahil edilmeyecek.

TERCİH YAPMAYAN AÇIK LİSEYE

Tercih yapmayan öğrencilerin açık öğretim kurumlarına kayıtları yapılacak. Bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler, boş kalan kontenjanlar için 5 tercih yapacak ve puan üstünlüğüne göre merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecek. Yerleştirmelerde, puanların eşit olması halinde 8’inci sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, bunun da eşit olması halinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflarda Yıl Sonu Başarı Puanı üstünlüğüne bakılacak.

YEDEK YERLEŞTİRME OLMAYACAK

Tercih sonrası yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olacak ve kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup, yedek yerleştirme yapılmayacak.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.