Yerleşim yerleri yasadışıdır

Yerleşim yerleri yasadışıdır

İsrail'in yeni yerleşim birimleri oluşturma planına İngiltere'den tepki geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 1500 konutluk yeni yerleşim birimi inşa edilmesi için aldığı ihale kararından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Hague, "İsrailli yetkililerin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yasadışı yerleşim sayısını artırma kararından dolayı üzüntü duyuyorum. Böyle kararlar barışın sağlanmasını zora sokmaktadır" dedi.

William Hague Birleşik Krallık'ın yerleşim birimleriyle ilgili görüşünün uzun süredir aynı olduğunu belirterek, "Yerleşim yerleri uluslararası hukuka göre yasadışıdır ve güveni zayıflatıp, iki devletli çözümün uygulanabilirliğini tehdit etmektedir" ifadelerini kullandı.

Müzakere edilmiş iki devletli çözümün İsrail-Filistin sorununun tek çözümü olduğunu vurgulayan İngiliz Bakan, "Bunun başarılması için, her iki tarafın liderlerini cesaretli ve vizyon sahibi olmaya çağırıyorum" dedi.

İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 1500 konutluk yeni yerleşim birimleri inşası için dün ihale kararı almıştı. Bu çerçevede, Beytullahim'in doğusundaki "Efrat"ta 223, Kudüs'ün güneyindeki "Beytar ilyat"ta 484, Kudüs'ün kuzeyindeki "Adem"de 38, kuzeyduğudaki "Cafat Zeif"de 155, "Eğan Hayalot"ta 55, Batı Şeria'nın kuzeyindeki "Aryil"de 76, "Elfiye Menşiye"de 78 ve Doğu Kudüs'teki "Ramat Şalom"da 400 yeni konut inşa edilmesi planlanıyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.