Yerköy’de bin 743 kişi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu

Yerköy’de bin 743 kişi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 2013 yılı içerisinde bin 743 kişi, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne mal ve hizmet alımlarından dolayı şikayette bulundu.

Yerköy Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Erdoğan, yaptığı açıklamada, 2013 yılının tüketiciler açısından olumsuzluklarla dolu bir yıl olarak geride kaldığını söyledi. Yapılan müracaatlarda en fazla şikayetin bankacılık konusunda olduğunu belirten Erdoğan, şikayetlerin 895 adedinin karara bağlandığını, bu şikayetlerin yüzde doksan dokuzunun tüketici lehine sonuçlandığını vurguladı.

Erdoğan, 2013 yılının tüketici bilincini yerleşmesi açısından örnek bir yıl olduğunu ifade ederek, "İlçemiz, nüfusu bakımından fazla büyük olmadığı için herkes birbirbirini tanımaktadır. Bu bakımdan mağdur olan vatandaşlarımız da alışveriş yaptığı kişiyi tanıdığı için şikayette bulunamamanın ayıp olacağı düşüncesi ile tüketiciler hakem heyetine başvurmaya çekiniyor. Oysa ortada çekinecek bir durum yok, sadece hakkını arama düşüncesi var. Oysa vatandaşlarımız, şikayet etmenin acziyet değil, erdem olduğunu bilmesi gerekir." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.