Yerköprü Şelalesi açığa çıkarılıyor

Yerköprü Şelalesi açığa çıkarılıyor

Mersin'in Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi, yeşilliklerle bürünmüş derin bir vadi içindeki görüntüsüyle izleyenleri adeta büyülüyor.

Göksu Nehri'ni besleyen Ermenek Çayı'nın uzun yıllardır topraktaki aşındırma etkisi sonucu oluşan Yerköprü Şelalesi, Mut ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta ziyaretçilerini bekliyor.

Yaklaşık 30 metre yükseklikten akan şelale, 200 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 10-15 metre derinliğindeki göl, su tüneli, doğallığı bozulmamış sarkıt ve zengin bitki örtüsüyle özellikle bahar aylarında göz kamaştırıyor.

Geçen yıl meydana gelen heyelanda yolun kapanması nedeniyle ulaşımı oldukça zorlaşan şelaleye kayalıkların üzerinden zorlukla geçilerek ulaşılıyor. Ulaşımın güçleşmesi ise bu doğa harikası şelalenin ziyaretçi sayısını neredeyse bitirme noktasına getiriyor.

Mut Kaymakamı Mustafa Şahin,yaptığı açıklamada, bu doğal güzelliğin yeniden kolayca ziyaret edilebilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Şahin, önümüzdeki günlerde mevcut yolun 500 metre gerisinden karşı izleme yerine köprü yapılacağını, şelalenin böylece rahatça ziyaret edilebileceğini kaydetti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.