Yer olmadığından iki defa Cuma namazı kıldılar!

Yer olmadığından iki defa Cuma namazı kıldılar!

Paris'te Türk mahallesi olarak bilinen St.Saint-Denis'te 64 numara diye bilinen Fatih Camisi'nde Cuma namazı yer olmadığından iki grup halinde kılınıyor.

Terör saldırıları sonrası üst düzeyde devam eden güvenlik tedbirlerinden dolayı sokak ve avlularda ibadete izin verilmiyor. Cuma namazı yerel saatle 14'te başlıyor. Cuma namazına gelenler yoğunluktan içeri giremeyince kapı önünde birinci gurup namazı bitirdikten sonra içeri alınarak ikinci Cuma namazı kılınıyor.

Confederation İslamique (CIMG), İslam Toplumu Milli Görüş Fatih 64 Cami Eğitim Başkanı ve İmam Hatibi Fatih Çakır şunları kaydetti “Burada iki Cuma kılıyoruz. Burada Türkiyeli Müslümanlar değil, dünyanın her tarafından gelen Müslümanlara hizmet veriyoruz ama maalesef Paris merkezde en merkez olan Milli Görüş Camii'nde yetersiz bir alan olduğundan dolayı, namazı iki kere kıldırıyoruz. Sıkıntının giderilmesi için birlik halinde hareket ediliyor. Sadece Türkler değil Müslümanların tek vücut olması gerekiyor. Ancak o zaman biraz daha güçlü karşı tarafa sesimizi duyurabiliriz. İstediğimizi alabiliriz. Çünkü sadece Türk Müslümanlar değil, Arap Müslümanlar, Afrikalı Müslümanlar, dünyanın her tarafından, Fransız Müslümanlar da var, burada onları da hesaba katmak lazım ama şu an maalesef bu konuda birlikte değiliz. Bununda sıkıntısını yaşıyoruz. Burada yaklaşık on kilometrelik alan içinde iki cami hizmet veriyor. Diğer Arap camiinde de iki Cuma kılınıyor.Teravih namazında da sadece Türk Müslümanlara değil tüm Müslümanlara hizmet veriyoruz. Nispeten yer sıkıntısı olmuyor. Bayanlara İkindi namazından sonra mukabele okuyoruz. Teravi namazında da özel yerimiz var.”

“CUMA NAMAZININ İKİ KEZ KILDIRILMASINDA SAKINCA YOK”

Cuma Namazının iki kere kıldırılmasının bir sakıncası olmadığını belirten Çakır “Dinen bir sakıncası yok. Ümmet olarak problemimiz var. Dinen zaruretten doğan nedenlerden ikinci bir imam bir Cuma daha kıldırabilir. Dinen bir sakıncası yok.Aynı imam iki Cuma kıldıramaz. İkincisini ikinci imam kıldırıyor. Biz ara holde de namaz kılınmasına müsaade ediyorduk. Olur ya herhangi bir olayda ara holde can kaybının çok olacağını düşünerek iki haftadır onu engelledik. Çok doğru değil ama elimizde olan bir şey değil. İnsanları buradan itemez, gönderemezsin. Namaz kılmaya geldim diyor. İşini bırakmış gelmiş. Patrondan izin almış gelmiş bu insanları gönderemezsin.” Dedi.

“Lyon'da sabah gerçekleşen saldırıdan sonra sıkıntı yaşar mısınız sorusuna ise Çakır şöyle yanıt verdi “Tahmin etmiyorum. Biz her zaman için itidalli, orta yolu takıp eden ve ne yaptığını bilen bir kuruluş olarak hareket ediyoruz.”

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.