Yeniz Nexus'u Huawei üretecek!

Yeniz Nexus'u Huawei üretecek!

Google'ın her yıl tanıttığı Nexus serinin yeni üyesi, bu defa bir Çinli üreticiden geliyor. Bir süredir gündemde olan Huawei ve Google ortaklığı artık kesin sayılır. İşte detaylar...

Google'ın 2010 yılında HTC ile başlatıığı Nexus programı, her yıl farklı üreticilerle halen varlığını sürdürüyor. Son Nexus, Nexus 6'ya kadar orta-üst seviye özelliklere sahip olan Nexus serisi akıllı telefonlar bu geleneği ise Nexus 6 ile beraber bozdu.


Güncellemeleri direk olarak alması ile kullanıcıların beğenisini kazanan Nexus serisinin yeni üyesini Motorola'dan sonra kimin üreteceği bir süredir konuşuluyordu. Ortaya çıkan yeni bir rapor ise iddialara son noktayı koydu diyebiliriz. Google'a yakınlığı ile bilinen Amir Efrati tarafından The Information'da yapılan habere göre Google, bu yıl bir ilki gerçekleştirecek.

Nexus ilk Defa Bir Çinli Üreticiden Geliyor!

Yapılan habere göre Google, bu yıl ilk defa bir Çinli üreticiyle çalışarak yeni Nexus modelini bizlere sunacak. Üstelik The Information'ın haberine göre Huawei ve Google'ın arasındaki ilişki sadece ortak üretimle sınırlı kalmayabilir.

Haberde Google, Huawei ile Google Play'ı Çin'de kullanılabilir hale getirmek için işbirliğine gidildiği söyleniyor. Zira Google Play dahil olmak üzere bir çok Google servisi Çin'de kısıtlı halde. Google ise bu iyiliğe karşılık olarak Huawei'nin akıllı saati ve gelecekte çıkaracağı cihazlar için batıda pazarlama desteği sunacağı iddia ediliyor.

Huawei'nin geliştirmesi beklenilen 5.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacağı iddia edilen Nexus'un yanında ayrıca LG'nin de minimum 5 inç büyüklüğünde bir Nexus geliştirdiği konuşulanlar arasında.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.