Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı test edilecek

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı test edilecek

Yenimahalle-Şentepe arasındaki teleferik hattının 1800 metrelik 2’nci etabının yüzde 99'u tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Yenimahalle metro istasyonu ile Şentepe Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlamak amacıyla Haziran ayında hizmete açtığı teleferik hattının bin 800 metrelik 2’nci etap çalışmalarında sona gelindi.

2. ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çalışma kapsamında bir süre önce yurt dışından gelen özel eğitimli helikopter pilotu, 10 direk orasına, kılavuz hat çekmek için havalanarak, 2 saatte çalışmayı tamamlamıştı.

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı sürdürülen Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma amaçlı kullanılacak teleferik hattının 2. etabında sona gelindiğini söyledi.

YÜZDE 99 TAMAMLANDI

Hattın yüzde 99 oranında tamamlandığını, dış cephe yapım çalışmalarının bitirilmesiyle birlikte test sürüşlerine başlanacağını anlatan Tahiroğlu, “Yenimahalle-Şentepe 1. Etap Teleferik Hattı’nın devamı niteliğindeki 2. Etap Teleferik Hattı’nın 1. Teleferik Hattı’na bağlantı çalışmaları yapılacak. İki hattın birleştirilmesinin ardından bir süre güvenlik açısından test sürüşleri gerçekleştirilecek. Bu aşamaların tamamlanmasıyla birlikte sistem, uluslararası akredite edilmiş kuruluş tarafından onaylatılıp, işletme ruhsatı alınacak. Sonrasında faaliyete geçip yolcu taşımaya başlayacak” dedi.

13,5 DAKİKADA 3 BİN 257 METRE

İki etabın toplam uzunluğunun istasyonlarla birlikte 3 bin 257 metre olduğunu belirten Tahiroğlu, sistem hakkında şu bilgileri verdi: “Bu mesafe 13,5 dakikada kat edilecek. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında, 4 durak ve her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip 106 adet kabin bulunuyor. Her kabin 15 saniyede bir istasyondan hareket edecek."

Tahiroğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı, "2. hattında devreye girmesiyle birlikte tek yönlü 2 bin 400, çift yönlü 4 bin 800 yolcu taşınırken, bu sayı günlük olarak 86 bin 400 yolcu taşıma kapasitesine ulaşıyor. 7 aydır hizmet veren 1. etap hattı ile bugüne kadar 2,5 milyonun üzerinde yolcu taşındı.”

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.