Yenimahalle Belediyesi Kötü Kokulara Savaş Açtı

Yenimahalle Belediyesi Kötü Kokulara Savaş Açtı

Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz bir ilçe için çalışmalarına ediyor. Çöp ve yer altı çöp konteynerlerini boşaltan ve dezenfekte eden ekipler, görüntü kirliliğinin ve çevreye yayılan kötü kokunun önüne geçiyor.

 5 kişilik gruplar halinde günlük 100 çöp konteynerini boşaltan ekipler, 6 ayda bir de konteynerleri özel makinalı araçlarla ilaçlayarak yıkıyor. Aynı işlemi Yenimahalle merkez, Ergazi, İnönü, Kentkoop, Yenibatı ve Kardelen Mahallelerinde bulunan ve Türkiye'de ilk kez Yenimahalle Belediyesi tarafından uygulanan 500 kiloluk yer altı çöp konteynerlerinde de gerçekleştiren ekipler, 1370 yer altı çöp konteynerini de ayda bir temizliyor.

'VATANDAŞIN SAĞLIĞI İÇİN TİTİZLİKLE ÇALIŞIYORUZ'

Konteynerlerin çevrelerinde biriken yağ ve ürün kalıntılarını temizlemeyi de ihmal etmeyen temizlik personeli, ilaçlı tazyikli su ile çöplerin çevrede oluşturduğu kötü koku ve kirliliği önleyerek, zararlı böceklerin, bakterilerin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Evsel atıkların temizlenmediği zaman çevreye rahatsız edici pis koku yayacağını ve vatandaşları rahatsız edeceğini belirten yetkililer, “Periyodik aralıklarla tüm konteynerlerde uyguladığımız bu dezenfekte işlemi ile hem pis kokular gidermiş oluyoruz hem de haşerelerle mücadele etmiş oluyoruz. Vatandaşın sağlığı her şeyden önemlidir. Bu yüzden ilçemizin bütün mahallerinde titizlikle çalışıyoruz” dediler. 
CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.