Yenilikçi ilaçlara erişim kolaylaştı

Yenilikçi ilaçlara erişim kolaylaştı

İlaç Dağıtım Merkezi’nin (İDM) faaliyete geçmesiyle daha uzun ve kaliteli yaşam imkanı sağlayan yenilikçi ilaçlara erişim kolaylaştı.

Doktorun reçetelediği ancak ülkemizde bulunamayan ilaçları yurtdışından ithal eden İDM, Sağlık Bakanlığı’nın yetkilendirmesiyle 1,5 yıl önce faaliyetine başladı. İDM, zor erişilen yenilikçi (inovatif) ilaçların getirilmesinde de aktif bir rol üstlendi.

Yenilikçi ilaç kullanımının hastaların daha uzun ve kaliteli yaşamasını sağladığını vurgulayan İDM Başkanı Ecz. Burhan İsen, “Yenilikçi ilaçların sağlık göstergelerine önemli katkıları var. Bunlar hastalara daha uzun ve kaliteli bir yaşam sağlıyorlar. Bu kazanımların sürdürülebilmesi için yeni ilaçların girişi daha da artmalı.” dedi. 

İnovatif ilaçları dünyanın neresinde olursa olsun getiriyoruz

Hastaların yenilikçi ürünlere ulaşmasının önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten İDM Başkanı İsen, “Hastaların aylarca ilaç beklemesinin ve ilacına ulaşmasındaki sıkıntıların farkındayız. İDM’nin yurtdışından temin ettiği ürünlerin büyük bir bölümü yenilikçi (inovatif) ürünlerdir. Çalışmalarımızı, yaşam kalitesini artırmaya yönelik yoğunlaştırdık. Bu nedenle hastaların ihtiyaç duydukları ilaç, dünyanın neresinde olursa olsun bulup getiriyoruz.” diye konuştu. 

Global ilaç şirketleriyle özel anlaşmalar

Dünyanın dört bir tarafındaki sağlık grupları ile sürekli temas halinde olduklarının altını çizen İsen, bu kapsamda global ilaç şirketleriyle anlaşmalar yaptıklarını kaydetti. Hasta ile ilacın buluşmasını mümkün olan en kısa süreye indirmek için bazı ilaçlarda stoklamaya gittiklerini ifade eden Ecz. Burhan İsen, hastaları ilaca erişmede hızlı ve kaliteli bir hizmet sağladıklarını vurguladı. İsen, “Bireyin sağlığını her şeyin önünde tutuyoruz. Sürekli yenilenen eczacılık piyasasını takip ederek sektörün dinamiklerini karşılıyoruz. Amacımız, hasta ile empati oluşturarak iyi dağıtım metotları çerçevesinde hızlı ve güvenli ilaç ulaştırmak” dedi. 

Eczaneler ile işbirliği

Kanser ve az rastlanır hastalıkların tedavisinde kullanılan ve doktor tarafından reçete edilen yurtdışı ilaçları temin etmek için çalışan İDM, geçtiğimiz günlerde ülke genelinde Eczaneler ile işbirliğine gitti. İDM faaliyetine eczaneleri de katarak hastanın ilinde, ilçesinde, mahallesinde bulunan istediği eczanelere giderek daha kolay ve hızlı şekilde ilaca erişmesini sağladı. 

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.