'Yenibosna talimatı Kalkan, Bayık ve Karayılan'dan'

'Yenibosna talimatı Kalkan, Bayık ve Karayılan'dan'

YENİBOSNA 75. Yıl Polis Merkezi yakınında 6 Ekim günü 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından gözaltına alınan 7 şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında patlamanın faili olarak gösterilen Ekrem G'nni de arasında bulunduğu 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Savcılık tarafından sorgulanan şüpheliler, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

KARAYILAN, BAYIK VE KALKAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Öte yandan soruşturma kapsamında savcılık, saldırının talimatını terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan tarafından verildiği tespitine yer vererek, bu kişileri hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, terör örgütü PKK yöneticileri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.