Yeni Zelanda Müslümanları, 'helal restoran' istiyor

Yeni Zelanda Müslümanları, 'helal restoran' istiyor

Yeni Zelanda'da yaşayan Müslümanlar, dünya genelinde olduğu gibi ülkelerinde de pek çok şubesi bulunan ünlü fast-food zincirlerini talep yağmuruna tutuyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Ülkedeki Müslümanlar açısından en büyük eksiklik 'helal restoranlar'. Ülkedeki pek çok restoranda domuz eti ve alkol satışı var. Bu hem ülkede yerleşik halde yaşayan, hem de ticaret veya turizm amacı ile ülkeye gelmiş olan Müslümanların ortak sorunu. 

Bu nedenle sosyal medya üzerinde organize olan Yeni Zelanda Müslümanları, KFC, McDonalds ve benzeri pek çok fast-food zincirini buralardan talep yağmuruna tutuyor. Dünyanın pek çok ülkesinde Müslümanlar için helal servis sunan bu restoranların, benzer hizmeti Yeni Zelanda'ya da getirmesini istiyorlar.

'Yeni Zelanda'da HALAL KFC'ler İsteriz' isimli bir Facebook sayfası yalnızca bir ay önce oluşturulmuştu, ancak 1700'den fazla kişi şu an bu sayfaya dahil oldu. 'Yeni Zelanda'da Helal McDonald's' adlı benzer bir sayfada 2 bin 300'den fazla beğenildi.

Müslümanların girişimi bununla da sınırlı kalmadı. Ülke Müslümanları altında 50 bin imzası bulunan talep formunu KFC'nin yöneticilerine ulaştırmış durumdalar.

Newshub'ın haberine göre  Yeni Zelanda'da Helal denetimi  Yeni Zelanda Federasyonu İslam Dernekleri tarafından yapılıyor. Kurum gıda firmalarına ve restoranlarına akreditasyonlar veriyor. Kurum, Müslümanların talep ettiği fast-food zincirleri için de girişim başlatmış durumda.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.