Yeni yılın ilk bebeği Müslüman olunca kıyameti kopardılar

Yeni yılın ilk bebeği Müslüman olunca kıyameti kopardılar

Pek çok ülkede olduğu gibi, Avusturya'da da yeni yılın ilk bebeği sevinçle karşılandı. Üstelik bu bebek diğerlerinden farklıydı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Avusturya'da 2018 yılının ilk bebeği bir Müslüman aileden geldi. Pek çok farklı ülkede heyecanla beklenen bu hadise, Avusturya'da büyük tartışmalara neden oldu. Nedeni ise 2018'in ilk bebeğinin Müslüman olması oldu.

Asel Tamga, 2018'de doğan ilk Avusturyalı oldu. İlk doğum günü de yerel medya başta olmak üzere tüm ülke genelinde coşkuyla karşılandı. Fakat Tamga ailesinin hatıra fotoğrafı sosyal medyaya düşünce tartışmalar büyüdü. Sosyal medyada yeni doğan bir bebeğe resmen ırkçılık yapıldı.

Sosyal medya üzerinde paylaşım rekoru kıran fotoğrafa ırkçı ve ayrımcı yorumlar yağdı. Pek çok Avusturyalı ırkçı, 2018'in ilk bebeğinin bir Müslüman olmasını kabul etmediklerini, bunun Avusturya açısından bir utanç vesikası olduğunu iddia etti.

Bu ve çok daha kötücül yorumlar öyle çoktu ki, Avusturya Cumhurbaşkanı bile 2018'in ilk bebeğine yapılan ırkçılığa tepki gösterdi. Başkan Van der Bellen, Bebek Asel'e yönelik nefret dolu saldırıları kınayan bir Facebook yazısı paylaştı ve ' tüm insanların eşit haklarla doğduğunu' hatırlatmak zorunda kaldı.

Sosyal medya yorumlarının hepsi birbirinden iğrençti. İşte tepki çeken bazı yorumlar;

"Yeni bir terörist daha doğdu"
"Kadın kanser mi? Değilse kafasını neden örtmüş"
" Benim kertenkelem doğurdu. Benim için yeni yılın ilk bebeği Müslüman olacağına kertenkele olsun"

Daily Mail'in haberine göre ırkçılığın bebeklere kadar sirayet etmiş olması pek çok sivil toplum kuruluşunu da harekete geçirdi. Pek çok kişi artık sosyal medyanın kontrol edilmesi gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.