Yeni Yılımızı Hatırlama ve Hatırlatma Programı Yapıldı

Yeni Yılımızı Hatırlama ve Hatırlatma Programı Yapıldı

Eyüp Sultan Cami’nin yanındaki Mihrişah Sultan Sibyan Mektebinde faaliyetlerini yürüten İ.Y.C Eyüp Sultan Şubesi, 1 Muharrem Cumartesi günü 1436 yılına girmemiz dolayısıyla “Yeni yılımızı hatırlama ve hatırlatma” programı düzenledi.

Risale Haber - Haber Merkezi 
 
Şube başkanı Dr. Mehmet Emin’in öncülüğündeki Eyüp Sultan Gönüllüleri tarafından “Tefekkür Bahçesi”nde düzenlenen program Eyüp Sultan Zal Paşa Cami müezzini Sadullah Yılmaz ve Kur’an talebesi Ümit Sinkil Kur'an-ı Kerim tilavetleriyle başladı. Neyzen Yusuf Hava’nın Selati Ümmiye dinletisi ve Metin Eroğlu’nun ilahileri ile devam eden programa ünlü halk ozanı Âşık Kurbani de Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimiz için yazdığı şiirlerle renk kattı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Dr. Mehmet Emin Müslümanların kendi yılbaşına sahip çıkmaları gerektiğini ifade ettiği konuşmasında bugün burada yapılan işin küçük ama neticenin büyük olacağını ve buraya gelenlerin de birer kahraman olduğunu belirtti.
 
Miladi yılbaşında devletin güvenlik güçlerinin yapılan taşkınlıklar ve içki tüketiminin artması yüzünden çok zorluk yaşadığını belirten Dr. Mehmet Emin biz Müslümanların yılbaşının ise huşu ve huzur içinde idrak edildiğini söyleyerek, bu ikisi arasındaki farka dikkat çekti.    
 
 Birçok insanımızın bu günü unuttuğunu söyleyen Dr. Mehmet Emin sözlerine şöyle devam etti: “Geçen sene bugün Eyüp Sultan Camii’ne geldiğimde, sanki camiinin ve cemaatin hüzün içerisinde olduğunu hissettim. Kimsenin yeni yıldan haberi yok gibiydi. Bir tek müezzin efendiye yeni yıl tebriki yaptım. O gün Müslümanların yeni yılı böyle sönük geçmemeli diye düşündüm. Bu duyguyla bu sene burada Yılbaşımızı hatırlama ve Müslümanlara hatırlatma programımızı gerçekleştirdik.”
 
Açılış konuşmasının ardından Emekli Binbaşı Asım Yekeler “Gönül insanı olmak ve güzel ahlak” konulu bir seminer verdi. Seminerde anne ve babaya şirk koşmaları halinde itaat edilmemesi gerektiğini, fakat diğer zamanlarda onlara itaat edilmesi gerektiğini ifade eden Asım Yekeler anne babasının alan insanların hayatta daha başarıl olacağını ifade etti.
 
Anayasa profesörü Servet Armağan, araştırmacı yazar Aydın Başar ve Bağcılar M.K. Ortaokulu Müdürü E. Esra Açıkalın ve birçok misafirin katıldığı program Hüseyin Canbay’ın duası ve yapılan helva ikramı ile son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.