Yeni Türkiye'de Said Nursi'nin İşaratü'l İ'caz'ı var

Yeni Türkiye'de Said Nursi'nin İşaratü'l İ'caz'ı var

Başbakan Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız İşarütül İcaz adlı eserini şu anda bastı. Yeni Türkiye'de bunlar var" dedi

Başbakan Erdoğan, Bediüzzaman Said Nursi'nin Diyanet İşleri tarafından eserlerinin basılmasına yönelik bir vasiyetinin olduğunu belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımız İşarütül İcaz adlı eserini şu anda bastı. Yeni Türkiye'de bunlar var" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmaya, Van'da türbesi, makamı olan tüm alimlere, gönül insanlarına rahmet dileyerek başladı. Erdoğan, "Van'ın evladı, kahramanı, alimi Bediüzzaman Said-i Nursi'yi özellikle yad ediyorum, mekanı cennet olsun. Vanlı tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet diyorum. Van'da depremde kaybettiğimiz kardeşlerimizi, bugün yine rahmetle yad ediyorum" diye konuştu.

Yeni Türkiye'de yasakları kaldırdıklarını, anlamsız tüm yasaklara son verdiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Van'ı yakından ilgilendiren bir müjde vereceğim. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığımız Ahmed-i Hani'nin Mem u Zin adlı kitabını, çok güzel şekilde Kürtçe ve Türkçe bastı. Şimdi de Vanlı değerli, bir alimin Faki Teyran'ın Divanı'nı Türkçe ve Kürtçe olarak bakanlığımız eliyle basıyoruz. Bunu da biz yapıyoruz. Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerine yasak vardı. Kendisinin ise Diyanet İşleri tarafından eserlerinin basılmasına yönelik bir tavsiye, vasiyeti vardı. Diyanet İşleri Başkanlığımız İşarütül İcaz adlı eserini şu anda bastı. Yeni Türkiye'de bunlar var. Yeni Türkiye'de kan yok, barış var, birlik, kardeşlik var."

"Pensilvanya diye bir olay yaşıyoruz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"On yıllardır Bediüzzaman Said Nursi'nin hatırasını ve eserlerini istismar etti. Van, Bediüzzamanı çok iyi tanır. Bitlis'in Hizan İlçesi'nde doğdu, Van medreselerinde okudu, Van kalesinde, Horhorda, Başet Dağı'nda, Zevede, Norşin Caimi'nde hem okudu, hem de okuttu. Van ve çevresine düşman saldırıları başlayınca kalemi bıraktı, eline silahını aldı, topraklarını kahramanca savundu. Bitlis deresinde Ruslar'a esir düştü. Sibarya'ya gönderildi, oradan kaçtı, önce İstanbul'a, ardından Ankara'ya ardından da en sevdiği şehre Van'a geldi. 1925'ten itibaren sürgünlerle tanıştı. Tek parti CHP döneminde bir çok şehre sürgün gönderildi, zindanlara atıldı, zehirlendi, çok çileler çekti. En büyük hayallerinden biri de İşaratül İcaz'dı. Onu da basmak bize nasip oldu. En son Şanlıurfa'da vefat etti, ancak ölüsünü bile rahat bırakmadılar. Ölüsüne dahi eziyet ettiler, aldılar nakli kubur yaparak Isparta'ya götürdüler fakat Isparta'da nereye defnettikleri belli değil. Bütün bunları kim yaptı? CHP."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum