Yeni tehdit:Yapay zekâlı robotlar

Yeni tehdit:Yapay zekâlı robotlar

Bilim adamaları yapay zekâlı silahların kullanımı konusunda, henüz geç kalmamışken geri adım atılması gerektiği uyarısında bulunuyor

Aralarında ünlü bilim adamı Stephen Hawkings ve Apple kurucu ortağı Steve Wozniak'ın da bulunduğu teknoloji alanında bilinen isimlerden oluşan bir grup bilim adamı yapay zekaya sahip silahların engellenmesi gerektiği uyarısında bulundular..

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen Uluslararası Yapay Zeka Sempozyumu’nda yayınlanan bildiride bilim adamları, yapay zekâlı silahlar konusunda uyarıda bulundu. Bilim adamları, insanların savaşlardan daha az zarar görmesi için yapay zekaya sahip silahların geliştirilmesinin önüne geçilmesi, bu konuda ilgililerin sorumluluk alması için çağrıda bulundu.

Bilim adamları bildiride yapay zekaya sahip, hedeflerini kendi belirleyen silahların barutun bulunması ve nükleer silahların keşfedilmesinin ardından dünya tarihinin savaşlar açısından geçireceği üçüncü devrim olacağını kaydetti. Bildiride yapay zeka silahlanma rekabetinin henüz başındayken önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: Bu teknolojiye ulaşmak bu hızla uzak değil, sadece bir kaç yıl sürecek. Bu kıyamet silahlarını teröristler, diktatörlerle sivilleri hedef alan veya etnik temizlik gayesi bulunan diğer insanların ellerinde düşünün. Yapay zekayı kullanmanın pek çok yolu var. Silah yapmak zorunda değilsiniz, sivillerin savaşlardan en az zarar görmesi için de kullanabilirsiniz.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.