Yeni Nesil Bilgi Paylaşım Platformu Bizim Köşe

Yeni Nesil Bilgi Paylaşım Platformu Bizim Köşe

Bilgi paylaşım sitesidir

Bizimkose.com, 2016 yılı Ocak ayında yayın hayatına başlamış, bilgi paylaşım sitesidir. İki yıldır, özgün ve kaliteli içerik üretimi yapan Bizim Köşe, içeriklerin son kullanıcı için faydalı olmasına özen göstermektedir.

Dokuzu (9) kurucu üye olmakla birlikte 45 farklı yazara ait içerik bulunmaktadır. Her yazı, alanıyla ilgili boşluğu doldurucu bir mahiyeti haizdir.

'Yüzeyden derine, bilinenden bilinmeyene' sloganıyla yola çıkan Bizim Köşe'de her yazar, uzmanlık alanıyla ilgili hap bilgi üretir ve son kullanıcıya sunar. İçeriğin, aşırı teknik olmaması ve anlaşılabilir olması, Bizim Köşe'nin 'vulgarizasyonu' esas aldığını gösterir.

Bizimkose.com, diğer bilgi paylaşım platformlarının aksine 'açık' bir sistemdir. Yani Bizim Köşe yazarlık şartlarını taşıyan herkesin içerik yayımlayabileceği bir alt yapıya sahiptir. Bizim Köşe'de yazar olmak için gereken şartlar şu şekildedir: Her yazının asgari/en az 300 kelime ve tamamen özgün olması.

Özgünlük şartı, Facebook dahil bütün sosyal medya içeriklerini kapsamaktadır. Bizim Köşe için içeriğin benzersiz olması oldukça önemlidir.

Geçen iki yılda, günlük ziyaretçi sayısını artıran Bizim Köşe, yayımladığı içeriklerle birçok insanı kendisine çekmeyi başardı.

600 bin okunma sayısına ulaşan 'ÖSYM'DE RESİM NASIL DEĞİŞTİRİLİR?' yazısı en çok ilgi çeken yazı olmuştur. Hukuk Danışmanı Rukiye Köme'nin yazdığı 'Medeni Kanuna Göre Evlenme Yaşı ve Şartları' başlıklı yazı da hit yazılardan biridir. Evlenme yaşı ile ilgili birçok yorumun yapıldığı ve görüntülenme sayısı 100 bini geçen bu yazıda Rukiye Köme, Türk Medeni Kanunu'na göre evlenebilmek için gerekli yaş şartını ve diğer şartları yazarak merak edilen bir konuya değinmiştir.

Bizim Köşe'de dikkat çeken bir diğer yazı da Abdullah Yargı'nın yazdığı faizsiz kredi yazısıdır. İslami Bankalar olarak bilinen katılım bankalarından faizsiz finansmanın nasıl çekildiğini 'araba finansmanı' üzerinden anlatan Yargı, konuyla ilgili birçok soruya cevap vermiştir. Yine bu yazı da okunma sayısı açısından onbinleri geçerek bol ziyaretçi alan yazılardan biri olmuştur.

Bizimkose.com adresinde yazar olmak çok kolay. Siz de sitedeki 'Yazar ol!' sayfasına giderek gerekli şartları okuyabilir ve örnek yazınızı gönderebilirsiniz. Konsept geçerliliği ve özgünlük testinden geçen yazılarınız kısa sürede yayımlanır.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.