'Yeni kurulacak uzlaşı hükümeti İsrail'i tanımayacak'

'Yeni kurulacak uzlaşı hükümeti İsrail'i tanımayacak'

İsmail Heniye'nin danışmanı İsam ed-Dealis, açıklamalarda bulundu.

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin danışmanı İsam ed-Dealis, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail ile barış müzakerelerinde ısrarcı olmasından üzüntü duyduklarını belirtti.

Gazze'deki resmi haber ajansı Ra'y'da yer alan habere göre, Dealis, Abbas'ın, İsrail ile barış müzakareleri konusunda ısrarcı davranmasından duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Abbas, gözle görülür hiçbir ilerleme kaydedilmediğini itiraf etmesine rağmen İsrail ile barış müzakereleri seçeneğinde ısrarcı davranıyor" dedi.

Dealis, Hamas ve Fetih arasında varılan mutabakat uyarınca, yeni kurulacak uzlaşı hükümetinin "İsrail'i tanıyacağı" yönündeki sözlere karşı çıkarak, "Yeni kurulacak uzlaşı hükümeti İsrail'i tanımayacak. Bağımsız kişilerden oluşacak yeni hükümetin, siyasi bir programı olmayacak. Hükümetin görevi de işleri hızlandırmak ve kolaylaştırmak olacak" diye konuştu.

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, 23 Nisan Çarşamba günü Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı, genel ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, varılan mutabakatın ardından yaptığı açıklamada, bunun Arap ülkeleri ve uluslararası toplum tarafından desteklenen bir adım olduğunu, aynı zamanda iki devletli çözümün başarıya ulaşması için İsrail ile yürütülen barış müzakerelerini güçlendireceğini ifade etmişti

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.