Yeni iPad ailesi: iPad Pro, iPad Air 3 ve iPad Mini 4

Yeni iPad ailesi: iPad Pro, iPad Air 3 ve iPad Mini 4

Apple'ın yeni iPad modellerine yönelik detaylar netlik kazanıyor.

Tabletfonların gideren yaygınlık kazanması ve tabii iPhone 6 Plus'ın çıkışıyla birlikte giderek kan kaybetmeye başlayan tablet pazarında kötüye gidişatı biraz da olsa azaltacak yeni iPad ailesine yönelik bilgiler gelmeye başladı.
-----------
Tablet mi, tabletfon mu?
-----------
Japonya'nın itibarlı kaynaklarından Makotakara'nın imzasıyla gelen rapora göre Apple, iPad ailesinin önümüzdeki dönemde üç yeni modelle birden güncelleyecek. Microsoft'un Surface Pro ile oldukça iyi bir başarı elde ettiği kurumsal pazara yönelik gelecek 12.9-inç'lik iPad Pro hakkındaki tüm detayları zaten bu haberimizde verdiğimiz için bir kez daha tekrar etmeye gerek yok. Haliyle doğrudan diğer iki modele odaklanalım:
Geçtiğimiz yılın Ekim ayında tanıtılan iPad Mini 3 ile birlikte kapsamlı bir yeniliğe imza atmak yerine selefi iPad Mini 2 Retina'nın parmak izi destekli versiyonu olarak güncellemekle yetinen Apple Mini 4'te ise önemli geliştirmeler hayata geçirecek. Bunların arasında muhtemel bir yongaseti değişikliği, yansıtmanın minimum seviyeye çekileceği ekran (ki bu sayede iPad Mini 3'ye karşılaştığımız güneş ışığı altında zor okunabilirlik sorunu ortadan kalkacak), 8MP ana kamera ve 6.1mm inceliğine çekilecek kasa gibi majör dopingler var.
Ekim sonu veya Kasım gibi ayında satışa sunulması beklenen iPad Air 4 hakkında ise Apple A9 yongaseti güncellemesi ve kalınlığın biraz daha aşağı çekilecek oluşu gibi detaylar haricinde bir gelişme yok gibi görünüyor şimdilik.
Apple'ın her iki modeli de olabildiğince inceltmeye çalışmasının sebebi bildiğimiz gibi...
----------
Dünyanın en incesi: Samsung Galaxy Tab S2
----------
Evet; şimdilik elimizdeki detaylar bunlardan ibaret. Özetleyecek olursak geçtiğimiz sene iPad Mini'de sadece ufak tefek makyajlarla yetinip, asıl ağırlığı Air'ın üzerine veren Apple'ın, bu sene ise tam aksi bir güncelleme politikasına gideceğini söyleyebiliriz.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.