Yeni İmam Hatipler yolda

Yeni İmam Hatipler yolda

Milli Eğitim Bakanlığı, “talebin arttığı ancak kapasitenin talepleri karşılayamadığı” gerekçesi ile 26 ilde 29 yeni İmam Hatip Okulu açacak.

MEB Din Öğretim Genel Müdürü Nazif Yılmaz tarafından yayınlanan 29 Mayıs tarihli genelgede, “Halkımızın ilgi ve talebinin artması gerekçesiyle, tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlerinden önümüzdeki yıllarda ihtiyaç olacak imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokulu sayısının tespit edilmesi gerektiği" belirtildi. Genel Müdür Yılmaz’ın yönergesine 26 ilden 29 İmam Hatip Lisesi isteği geldiği öğrenildi.
 
Bakanlık gelen talepleri yatılı ortaokulları, Anadolu liselerinin ek binalarını tashih ederek ve yeni binalar inşa ettirerek karşılayacak.
 
‘İLGİ ARTIYOR, KARŞILAYAMIYORUZ’
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açılacak yeni imam hatipler ile ilgili; “Eğitim sistemi içerisinde faaliyetlerini sürdüren imam hatip liseleri ve Anadolu imam hatip liselerine halkımızın ilgisi artmakta, olağan okullarımızın kapasitesi yurttaşlarımızın taleplerini karşılayamamaktadır. Bu sebeple yeni okulların açılması yönündeki talepleri olumlu karşılayarak karar aldık” ifadelerini kullandı.
 
Yeni açılan imam hatip liseleri ile Türkiye’nin İHL altyapısına 549 derslik ve en az 18 bin 666 öğrenci daha katılmış olacak.
 
Mardin’de açılacak iki İHL’den birinin adı “Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi”, İstanbul ve Balıkesir’de açılacak ve kız öğrencilere hizmet verecek olan imam hatip liseleri ise adını Türkiye’nin başörtüsü mücadelesinin önde gelen isimlerinden Şule Yüksel Şenler’den alacak. Trabzon da ise hafızlara özel bir Anadolu imam hatip lisesi açılacak.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.