Yeni emir: Askerlerimiz 'Allahımıza hamdolsun' deyip Tekbir çalacak

Yeni emir: Askerlerimiz 'Allahımıza hamdolsun' deyip Tekbir çalacak

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yayımlanan emir

TSK'da yemek duası ve cenaze törenlerine ilişkin yeni düzenlemeye gidildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, birçok defa tartışma konusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yemek duasında değişiklik yapıldı.

Daha önce "Tanrımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" ifadesinin yer aldığı duada uygulama birliği sağlamak ve tereddütü ortadan kaldırmak üzere düzenlemeye gidildi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli imzasıyla yayımlanan ve komutanlıklara gönderilen emirle yemek duası metni "Allahımıza hamdolsun, milletimiz varolsun" şeklinde yeniden düzenlendi. Yemek duasıyla ilgili yemekhanelerde bulunan levhalar da yeni düzenlemeye göre değiştirildi.

ALLAHIMIZA HAMDOLSUN

Söz konusu değişiklik Genelkurmay Başkanlığınca Gaziantep'te sınır hattında bulunan Köprübatı Hudut Karakolu gerçekleştirilen basın turunda dikkati çekti. Değişiklik, yemekhanelerdeki yeni dua levhalarına da yansıdı. Bakan Canikli imzasıyla yayımlanan emirde, şu ifadelere yer verildi:

"Milli Savunma Bakanlığına bağlı birlik, karargah ve kurumlarda yemek duasının metniyle ilgili bazı tereddütler yaşandığı ve uygulamada farklılıklar olduğu bilinmektedir. Mevcut tereddütleri ortadan kaldırmak ve yemek duasında birliği sağlamak maksadıyla, birlik karargah ve kurum amirlerince yemekhanelerde bulunan yemek duası levhası 'Allahımıza hamdolsun, milletimiz varolsun' şeklinde düzenlenerek yemek duası bu metin doğrultusunda yapılacak. Kuvvet komutanlıklarınca ilgili yönerge veya devamlı emirlerde emir esaslarına göre gerekli değişiklikler yapılarak yayımlanacak. Emrin alınmasına müteakip bölük/batarya/müstakil takım seviyesine kadar yayımlanarak uygulamaya başlanması sağlanacaktır."

CENAZE MARŞI YOK TEKBİR VAR

Öte yandan Bakan Canikli tarafından, askeri cenazelerde tören sırasında bando tarafından cenaze marşı yerine Buhurizade Mustafa Itri'nin "Tekbir" adlı eserinin çalınmasına yönelik de bir emir yayımlandı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.