Yeni emeklilere zam müjdesi

Yeni emeklilere zam müjdesi

Temmuz'da 11 milyon emekli zamma kavuşacak. Bu yıl emekli olanların maaşına da seyyanen zam yansıyacak. Bin liranın altında kalan maaşlara 100 lira eklenecek

Seyyanen zam uygulamasından 2015 yılında emekli olanlar da yararlanacak. Emekli aylığı yılın hangi ayında bağlanırsa bağlansın, aylık tutarı öncelikle Ocak ayı itibarıyla hesaplanacak. Sonra emekli maaşlarına Temmuz ayında enflasyon zammı yapılacak. Ardından da maaşı bin liranın altında olanlara seyyanen 100 lira zam yapılacak. Bin liranın üstünde olan aylıklar da bin 100 lirayı geçmeyecek tutarda ayrıca artırılacak. İşçilerin emekli aylıkları 6 ayda bir gerçekleşen enflasyona göre artırılıyor. Emeklilerin alacağı zammın kesinleşmesi için sadece Haziran ayı enflasyon verisi kaldı. Temmuz'da açıklanacak olan Haziran enflasyonu sabit kalırsa 5 ayda gerçekleşen yüzde 5.3 oranındaki enflasyon doğrudan işçi emeklilerinin aylıklarına yansıyacak. Haziran ayları itibarıyla son on yılın 5'inde enflasyon düşerken, 5'inde de arttı. 

GÖZLER HAZİRAN RAKAMINDA 
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'ndan aldıkları bilgiye göre, sözleşmedeki hükme rağmen Temmuz'da enflasyon farkı ödeneceğini, buna ilişkin gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi. Tonbul'un dediği gibi Temmuz'da enflasyon farkı ödenirse memurların yılın ikinci yarısı için yüzde 3 oranındaki normal artışa ilave olarak enflasyon farkı alması mümkün olacak. Gelecek hafta cuma günü açıklanacak Haziran ayı enflasyonu sıfır ya da sıfıra yakın çıkarsa memurlar, sözleşmeliler ve memur emeklileri yüzde 2.3 dolayında enflasyon farkı alacak.

ENFLASYON FARKINDA YÜZDE 8.5 SINIRI
Memurların 2016 yılı Ocak ayında da enflasyon farkı alabilmesi için 2015 yılındaki enflasyonun yüzde 8.5'i geçmesi gerekecek. Yıllık enflasyon bu rakamın altında kalırsa Ocak'ta fark ödenmeyecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.