Yeni Elazığ doğuda yeniden parlayacak

Yeni Elazığ doğuda yeniden parlayacak

Kamu ve özel sektör gücü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en gelişmiş şehri Elazığ’ı yeniden bölgenin parlayan yıldızı yapmak için 120 stratejik yol haritasıyla harekete geçti.

‘Yeni Elazığ’ sloganıyla başlatılan Kalkınma Kurultayı’nın 2. Birleşimi’nde şehri öne çıkaracak sektörleri ‘Yeraltı Kaynakları’, ‘Su Ürünleri’ ve ‘Turizm’ olarak belirlendi.
 
1980’lerde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en gelişmiş şehirlerinin başında gelen Elazığ’ın yeniden bölgenin parlayan yıldızı olması için harekete geçildi. Elazığ'a kalkınma modeli oluşturmak için Kalkınma Kurultayı’nın 2. Birleşim Toplantısı gerçekleştirildi.  
 
ŞEHRE ÖZEL STRATEJİ GELİŞTİRİLDİ
 
Kurultayda ilk etapta 2023 hedefi yolunda strateji planları paylaşıldı. Bu kapsamda şehirde potansiyeli olan 14 sektör içinden ‘Yeraltı Kaynakları, ‘Su Ürünleri’ ve ‘Turizm’ sektörleri öncelikli olarak belirlendi. Elazığ Valiliği, Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen kurultaya başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olmak üzere, milletvekilleri ve mülki idare amirleri katıldı. 
 
100 BİN TON BALIK ÜRETECEK
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, vatandaşların çoğu zaman devletten bir şeyler bekleme anlayışı içinde olduğuna dikkat çekerek, “Ama benim gördüğüm kadarıyla bu eylem planında böyle bir şey yok hem kamu hem de özel sektörün üzerine düşen görevleri belirlenmiş” dedi. Özeleştiride de bulunan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu: “Geçmiş yıllarda yerelde yapılması gereken işi biz merkezden yapmaya çalışmışız. Bu da yerelin gelişmemesine neden olmuş. Bu nedenle plan yerelin gelişmesi adına önemli bir projedir” dedi. Bakan Yılmaz, “2023 hedefi için bütün yörelerimizin potansiyellerini maksimum düzeyde harekete geçirmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
500 BİN TURİST HEDEFİ
 
Balıkçılık alanında, Keban ve Hazar gölünü barındıran şehrin su ürünlerinde güçlenmesi için 14 bin tonluk balık üretim kapasitesini ilk etapta 100 bin tona ulaştırılması amaçlanıyor. Turizmde ise hedef, 75 bini yabancı olmak üzere toplam 500 bin kişiyi Elazığ’a çekmek. Bu sayede turizm kaynaklı istihdamın da tüm şehirde 2 binden 12 bine çıkarılması öngörülüyor.  ELAZIĞ
 
‘Elaziz' için teklifimiz olmadı
 
Elazığ Kalkınma Kurultayı’nda konuşan Ak Parti Elazığ Milletvekili Alpay, yatırım teşvik yasasında şehirlerinin konumunu yeterli görmediklerini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilettiklerini ve kendisinin de konuya sıcak baktığını vurguladı. Alpay, yatırım teşvikleri kapsamında Elazığ’ın da içinde bulunduğu bazı şehirlere yeniden bölge strateji programı oluşturulması için çalışıldığını aktardı. Alpay ayrıca, Elazığ’ın adının eski ismi olan ‘Elaziz’e döndürülmesi için kanun teklifi hazırlamadıkları bilgisini de verdi. Ak Parti Elazığ Milletvekili Demirbağ ise, şehirlerinin Başbakan’ın gündeminde yer aldığını belirterek, Elazığ için ciddi revizyon düşünüldüğünü söyledi. Demirbağ, ‘Elaziz’ ismi için ise halk oylaması yapılabileceğini ifade etti. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.