Yeni ehliyetler için 2017'de 400 TL mi ödenecek? Sosyal medya çalkalandı

Yeni ehliyetler için 2017'de 400 TL mi ödenecek? Sosyal medya çalkalandı

Sosyal-Medya'da bugün çıkan iddialar ortalığı karıştırdı. Yılbaşının yaklaşması ile birlikte sürücüleri ehliyet yenileme telaşı sardı. İnternette dolaşan iddialara göre ise yenileme işlemleri için gereken sağlık raporu için 450 TL ücret isteniyor.

1 Ocak 2016'dan itibaren yeni ehliyetler verilmeye başlandı. Uluslarası standartlara uygun olarak verilecek yeni ehliyetler 84 ülkede geçerli olacak. Çipli ehliyet adı verilen bu ehliyet türü için sosyal-medya'da geçen bir iddia ortalığı bir anda karıştırdı. İddiayı duyan vatandaşlar geç olmadan ehliyet yenileme işlemlerinin telaşına düştü.

Bu yüzden internette pek çok kişi; "Yeni ehliyet için 450 TL ödenecek mi? Sağlık Rapor ücreti 450 TL mi olacak? Ehliyet yenilemezsem ceza mı öderim?" gibi sorular soruyor.

İddiaya whatsapp-facebook-twitter gibi sosyal platformlarda, şu an 15 TL olan ehliyet yenileme ücretinin eğer 31 Aralık 2016'dan önce yenilenmezse 450 TL olacağı iddiası paylaşılıyor. Bu iddia sosyal medya'da şu sözler ile paylaşıldı;

“Ehliyeti olan arkadaşlar 31 Aralık 2016 tarihine kadar aile hekiminden aldığınız sağlık raporu, 4 adet biyometrik resim ve halk bankasına yatıracağınız 15 tl ücretin makbuzu ile yenileyebilirsiniz. Aksi takdirde 2017 1 ocaktan itibaren hastaneden tam teşekküllü sağlık raporuyla yenilemek zorunda kalacaksınız 350-400 tl olacak. Herkese bildirin.”

Ehliyetler için 2017'de 400 TL mi ödenecek?

-İddia'da yer alan belgeler doğru. 15 TL'lik ücret kurumun anlaşmalı olduğu bankaya yatırılmalı. Fakat 350 TL veya üstü rakamlar bugün Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen bir iddia ile yalanlandı.

Yine Trafik Tescil Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2020 yılının sonuna kadar ehliyetini yenilemek isteyenlerin cebinden 15 TL'den başka herhangi masrafın çıkmayacak. Ancak aldığınız yeni sürücü belgesini kaybederseniz, yenisini almak için 128.50 TL ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz. Kısacası ehliyetini yenilemek isteyenler, 2020 yılının sonuna kadar kart ücreti ve vakıf payı haricinde herhangi bir ilave ücret ödenmeyecek.

Sosyal Medya'da yayılan bu iddia ile hareket edip telaşa düşmenize gerek yok. Ehliyet yenileme için herhangi bir yüksek ücret ödenmeyecek. Sağlık Raporları ise Aile Hekimleri ve Devlet Hastanelerinden ücretsiz temin edilebilir. Özel Hastanelerin ise sağlık raporu için farklı ücretlendirmeleri mevcut.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.