Yeni doğan bebeği çöpte bulan köpek 'kahraman' oldu

Yeni doğan bebeği çöpte bulan köpek 'kahraman' oldu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde başıboş bir sokak köpeği terk edilmiş bebeğin hayatını kurtarırken fotoğraflandı

Risale Haber - Haber Merkezi

Birleşik Arap Emirlikleri menşeli Gulf Digital News'e göre, bir sokak köpeği terk edilmiş bebeğin hayatını kurtarırken fotoğraflandı. Peki, bu olay nasıl gerçekleşti? İşte onlardan öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu hatırlatan olayın detayları...

bebegi-kurtaran-kopek.jpg

KÖPEK, TERK EDİLMİŞ BEBEĞİ KURTARDI

GDF'de yayınlanan habere göre başıboş bir sokak köpeği terk edilmiş olan ve henüz yeni doğmuş bebeği en yakın eve götürerek kapısının önüne bıraktı ve hayatının kurtarılmasını sağladı.

Olay, Arapça yayın yapan Daily Sada gazetesinde "Fotoğrafları paylaşan kişi köpeğin bebeği en yakındaki eve taşıdı ve ev sakinleri bebeği hızlıca hastaneye yetiştirdi. Bebeğin hayatını, köpek kurtardı." şeklinde yer aldı.

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Gazete aynı haberde olayın nerede geçtiği hakkında bir bilgi vermezken, bebeğin anne tarafından çöp kutusunun yanına bırakıldığını doğruladı.

Yüzlerce okuyucu sokak köpeğini internette 'kahraman' ilan etti.

bebegi-kurtaran-kopek-001.jpg

İLHAM-I İLAHİ

Zaman zaman vahşet haberlerine de konu olan, insanlar tarafından şiddete meyyal olarak eğitilen köpekler kendi fıtratlarından koparılarak farklı amaçlara da hizmet edebiliyorlar. Fakat  fıtratı bozulmamış her canlı gibi hayvanlar yeryüzünde görevli canlılardır ve hizmetlerine devam etmektedirler. Birleşik arap emirliklerinde gerçekleşen bu olay da etçil bir hayvan olan köpeğin bulduğu bebeği en yakın evin önüne taşıması ilahi bir yönlendirmeye tabi olduklarının en açık delillerinden biri. 

Diğer yandan Bediüzzaman Said Nursi hazretleri hayvanlarda da bir çeşit şefkat olduğunu belirtir. Yavrusu için kendisinden daha güçlü hayvanlara saldıran canlıları örnek gösteren Said Nursi, Mektubat adlı eserinde "Şefkat pek geniştir" der. Hayvanlardaki şefkate dikkat çeken Said Nursi aynı Risale'de "Hem şefkat hâlistir, mukabele istemiyor; safi ve ivazsızdır. Hattâ en âdi mertebede olan hayvanatın yavrularına karşı fedakârane ivazsız şefkatleri buna delildir." 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum