Yeni darbe uyarısı: Her an...

Yeni darbe uyarısı: Her an...

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Türkiye'de darbe tehlikesinin hala geçmediği uyarısında bulundu.

Merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı (Turkish Heritage Foundation) tarafından New York'ta düzenlenen panele Pekin, emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok ve davetli konuşmacı olarak katıldı.

Pekin, Türkiye'de şimdiye kadarki bütün darbeleri yaşadığını ancak 15 Temmuz'da kendi halkına ateş açan, halkı tankla ezen, meclisi bombalayan, cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan bir darbe girişimini ilk defa gördüğünü anlattı.

PENSİLVANYA'DAN GELEN EMİRLERLE HAREKET ETTİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'nin yönetimine el koymak istediğini ve bunun içinde devlete sızdığını belirten Pekin, Işık evlerinde özel yetiştirilmiş insanların Dışişleri, Silahlı Kuvvetler, Emniyet, Adliye Polis Teşkilatı gibi kurumlara yerleştirildiğini ve bu insanların Pensilvanya'dan gelen emirlerle hareket ettiğini ifade etti.

EZİLME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK

Bu darbe girişimi emrinin Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen tarafından verildiğini söyleyen Pekin, kendisinin de darbe gecesi evine giderken milletin ödediği vergilerle alınan tanklar tarafından neredeyse ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

"DARBE TEHLİKESİ GEÇMEDİ"

Pekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız ve bu tehlike hala Türkiye'de mevcut, geçmiş değil. Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip.

ERDOĞAN'IN ARKASINDAYIZ

Bu örgütün temizlenmesi için mutlaka Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerekiyor, bu örgüt ancak böyle çöker... Ne ben ne de arkadaşlarım Ak Parti'li ama bu davada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Fetullah Gülen ile mücadelesinde kendimizi onun arkasında olma mecburiyetinde hissediyoruz." Pekin, ABD'ye FETÖ konusunda Türkiye ile iş birliği yapma çağrısında bulundu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.