Yeni bir kaplumbağa türü keşfedildi

Yeni bir kaplumbağa türü keşfedildi

Solomon Adaları açıklarında araştırma yapan bir deniz biyoloğu, dünyanın ilk parlayan şahin gagalı kaplumbağasını görüntüledi.

New York City Üniversitesi'nde biyoloji profesörü olan David Gruber, parlayan ilk deniz kaplumbağasını görüntüleyen insan oldu. Nugu Adası açıklarında köpekbalıklarını gözlemlerken şahin gagalı bir kaplumbağa fark eden Gruber, kabuğu ışık saçan deniz canlısının fotoğraflarını çekti.

ABC News'a konuşan Gruber, 31 Temmuz'da yaptığı keşif hakkında, "Doğrudan bana doğru yüzmeye başladı. Birkaç dakika onu takip ettim. Ardından mercan kayalarına daldı ve gözden kayboldu. Sırrını çoktan ortaya koyduğu için peşine düşmeyi düşünmedim" dedi. 

Gruber, ışığı emerek tekrar yansıtma yeteneğine sahip deniz canlıları bulunduğunu ancak gördüğü şahin gagalı kaplumbağanın birçok renk saçan nadir hayvanlardan biri olduğunu söyledi. 

Mercanlarda aynı özelliğe sahip balık ve köpekbalığı türleri yaşadığını belirten Gruber, bu özelliğin 'bir çeşit iletişim yöntemi olabileceğini' söyledi. Uzmanlar, renk yansıtma özelliğinin aynı zamanda avlanmak için de kullanıldığını düşünüyor. 

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum